Tarybinė forminė duona su mielėmis

2022-01-31 Autorius Loretos išbandyti receptai

Tarybinė forminė duona su mielėmis
Šios duonos recepto aš išmokau iš savo močiutės. Ji ją visada vadindavo tarybine. Kai paklausiau kodėl, ji sakydavo, kad ji tokia paprasta, kad net tais laikais, kai nieko nebūdavo, produktų reikalingai šiai forminei duonai su mielėmis būdavo įmanoma gauti. Nors ingredientai tikrai paprasti, bet jos skonis tikrai puikus. Paruošimas tikrai gana lengvas, pamėginkite ir Jūs! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: ~4,5 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • vanduo: 300 mililitrų
    • aliejus: 50 mililitrų
    • šlapios mielės: 25 gramų (arba 2 arbatiniai šaukšteliai sausų)
    • cukrus: 1 šaukšto be kaupo
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio be kaupo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į šiltą vandenį sudedame mieles, cukrų ir gerai išmaišome.
  2. 2. Tada supilame aliejų, suberiame druską ir viską išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įsijojame miltus ir užminkome tešlą. Tešla turėtų gautis minkšta bei elastinga.
  5. 4. Palikti tešlą pakilti maždaug 120 minučių.
  6. 5. Po to sudedame į kepimo formą ir dar pakildiname maždaug 20 minučių.
  7. 6. Paskui dedame į šaltą orkaitę, įjungiame ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol įgauna gražią auksinę spalvą (man tai truko maždaug 25-30 minučių). Ar jau iškepė, patikriname mediniu pagaliuku, įkišus į duonos vidurį, jis turi išlikti sausas. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Gruziniška duona khatchapuri
(2)
Moliūginė duonelė su mielėmis
(3)