Sirų duona - Pitos

2021-01-29 Autorius WorldRecipes.lt

Sirų duona - Pitos
Pagaliau radau geriausią receptą Pitai išsikepti, duonelei atkeliavusiai iš Artimųjų Rytų.

Pita - tai gana nedidelis, apvalus ir pūstas paplotėlis, kuris yra kepamas iš kvietinių arba miežinių miltų. Šis paplotis dar kitur yra vadinamas sirų duona. Turkai ją vadina pide, Serbijoje, Graikijoje ir Kipre - pita, o Bulgarijoje ji vadinama pitka. Egiptiečiai ją pavadinimo - baladi ir įprastai kepa iš kukurūzų miltų.

Pamenu, kad pirmą kartą paragavau šios duonelės Egipte ir niekaip negalėjau užmiršti jos skonio. Šiltą, putli, tiesiai iš kepyklos atokios gatvelės pakrašty... Pasižadėjau sau, kad tikrai gaminsiu ją savo namuose.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • mielės: 10 gramų
    • miltai: 300 gramų
    • šiltas vanduo: 100 mililitrų
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mieles ištirpiname šiltame vandenyje ir supilame miltus, sumaišytus su druska.
  2. 2. Tada įpilame aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Viską gerai išminkome, kol tešla taps vientisa bei elastinga.
  5. 4. Paliekame tešlą pakilti maždaug 2-3 valandas.
  6. 5. Kai jau iškyla, suformuojame mažus rutuliukus ir kiekvieną iškočiojame.
  7. iškočiota sirų duona - pitos
  8. 6. Iškočiotus "blynus" paliekame pakilti dar maždaug 10 minučių.
  9. 7. Orkaitę įkaitiname iki 240 laipsnių temperatūros ir pakilusias pitas dedame į įkaitintą kepimo skardą.
  10. 8. Kepame maždaug 5-6 minutes kol išsipučia. Skanaujame!
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Kukurūzų duona
(1)
Hokkaido - japoniška pieniška duona
(6)