Skaniausia juoda ruginė duona su saulėgrąžomis, linų sėmenimis ir kmynais

2023-10-29 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Skaniausia juoda ruginė duona su saulėgrąžomis, linų sėmenimis ir kmynais
Man pačiai tikriausiai nėra skanesnio kvapo, nei namuose iškeptos duonos. Šilta duonos riekelė su gabaliuku sviesto, tai kažkas tobulo. Aš labai mėgstu namuose keptą duoną. Tokią ruginę duoną itin mėgstu, nors kepu tikrai ne tik pagal šį receptą, nors šis dažniausiai naudojamas mūsų namuose.

Ingredientai

    • ruginiai miltai: 400 gramų
    • kvietiniai miltai: 600 gramų
    • avižiniai dribsniai: 100 gramų
    • kviečių sėlenos: 100 gramų
    • cukrus: 170 gramų
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • saulėgrąžos: 100 gramų
    • linų sėmenos: 100 gramų
    • sezamo sėklos: 50 gramų
    • kmynai: 1 saujos
    • šiltas virintas vanduo: 1 litro
    • raugas: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį berkite kvietinius, ruginius miltus, avižinius dribsnius, kviečių sėlenas, cukrų, druską, saulėgrąžas, linų sėmenis, kmynus ir sezamo sėklas.
  2. 2. Birius produktus išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet dėkite raugą.
  5. 4. Užpilkite šiltu vandeniu. Viską gerai išmaišykite.
  6. 5. Pastatykite šiltoje vietoje mažiausiai 6 valandoms, kad duona pakiltų. Aš pati įprastai palieku tiesiog per visą naktį.
  7. 6. Dalį duonos tešlos pasilikite kitam kartui, galėsite naudoti, kaip raugą.
  8. 7. Kepimo indą išklokite su kepimo popieriumi.
  9. 8. Sudėkite duonos tešlą.
  10. 9. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
  11. 10. Dėkite duoną ir kepkite maždaug 60 minučių. Skanaukite!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Skaniausia juoda ruginė duona su saulėgrąžomis, linų sėmenimis ir kmynais
Beatos riešutų duona
(1)
Moliūginė duonelė su mielėmis
(3)