Roti - indiška duona

2021-02-02 Autorius WorldRecipes.lt

Roti - indiška duona
Indiškos duonos visiškai skiriasi nuo mums įprastų lietuviškų. Ten nėra tokių didelių kepalų kaip pas mus, iš kurių galite atsipjauti plačią duonos juostą, tikriausiai viskas dėl to, kad indai neturi tokios tradicijos kepinių kepti krosnyse. Bet plonytės duonos paplotėlį galite išsikepti ir užsikūrus laužą, ant ugnies tiesiog uždėjus skardos gabalą (šitaip mums duoną kepė bėdinai, kai mes keliavome dykumomis Jordanijoje).

Kuo gi skiriasi indiška naan duona nuo roti? Skiriasi visai nedaug - tik naudojamais miltais. Ir viena, ir kita yra kepama iš visai paprastos tešlos, kuri yra suminkoma iš vos dviejų ingredientų: vandens bei miltų. Roti duonai yra naudojami ne kvietiniai, bet pilno grūdo miltai, arba dar geriau - durum miltai (indiškai – atta). Skiriasi pati duonos spalva, tai gi skiriasi ir skonis. Bet tiek vieną tiek kitą variantą galite itin lengvai pasigaminti patys. Pamėginkite!

Ingredientai

    • pilno grūdo kvietiniai miltai: ~2 stiklinių (gali reikėti šiek tiek daugiau, jeigu tešla limpa prie rankų)
    • šiltas vanduo: 1 stiklinės
    • smulki druska: 1 arbatinio šaukštelio
    Patiekimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišome su druska, suberiame į didelį dubenį ir supilame šiltą vandenį.
  2. 2. Tada pirštų galais maišome masę, kad susidarytų trupiniai.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet minkome tešlą maždaug 10 minučių, kol ji tampa minkšta, elastinga ir nelimpa prie rankų.
  5. 4. Paliekame uždengę pastovėti maždaug 30 minučių.
  6. 5. Po to įkaitiname sunkią švarią ir sausą keptuvę (idealiausiai tinka špižinė).
  7. 6. Atplėšiame mažą gabaliuką tešlos ir jį iškočiojame į ploną paplotėlį. Jeigu tešla lips prie rankų arba kočėlo, galima arba pabarstyti šiek tiek miltais, arba suvilgyti šlakeliu aliejaus.
  8. 7. Paskui dedame paplotėlį į įkaitusią keptuvę ir kepame, kol paplotis išsipučia bei paruduoja.
  9. 8. Tuomet apverčiame bei iškepame kitą pusę.
  10. 9. Per tą laiką, kol iškepsime likusius paplotėlius, jau iškepusius laikome uždengę, geriausia šiltoje orkaitėje.
  11. 10. Patiekiame dar šiltus, prieš patiekdami patepame tirpintu sviestu. Skanaujame!

atradimas

šitaip aukštaičiai kepa blynus
Atsakyti