Indiškos duonos visiškai skiriasi nuo mums įprastų lietuviškų. Ten nėra tokių didelių kepalų kaip pas mus, iš kurių galite atsipjauti plačią duonos juostą, tikriausiai viskas dėl to, kad indai neturi tokios tradicijos kepinių kepti krosnyse. Bet plonytės duonos paplotėlį galite išsikepti ir užsikūrus laužą, ant ugnies tiesiog uždėjus skardos gabalą (šitaip mums duoną kepė bėdinai, kai mes keliavome dykumomis Jordanijoje).
Kuo gi skiriasi indiška
naan duona nuo roti? Skiriasi visai nedaug - tik naudojamais miltais. Ir viena, ir kita yra kepama iš visai paprastos tešlos, kuri yra suminkoma iš vos dviejų ingredientų: vandens bei miltų. Roti duonai yra naudojami ne kvietiniai, bet pilno grūdo miltai, arba dar geriau - durum miltai (
indiškai – atta). Skiriasi pati duonos spalva, tai gi skiriasi ir skonis. Bet tiek vieną tiek kitą variantą galite itin lengvai pasigaminti patys. Pamėginkite!
atradimas
Atsakyti