Beatos riešutų duona

2022-01-06 Autorius WorldRecipes.lt

Beatos riešutų duona
Riešutų duona pagal Beatos receptą! Itin maistinga, turtinga bei soti. Ji patinka ne tik visiems sveikuoliams, bet ir apskritai visiems ragaujantiems, nes daug ląstelienos ir be glitimo, o tuo pačiu ir skonis pasakiškas. Pjaustant - idealiai riekiasi tvirtomis riekėmis, tinka ir skaniam sumuštiniui ir duonos traškučiams. Labai rekomenduoju nieko nelaukti ir išmėginti tokį fantastišką receptą jau šiandien. Gamindami šitaip, net nebenorėsite pirkti duonos parduotuvėje, nes ši betkokią pirktinę daug kartų skanesnė. Tad pradedam!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • saulėgrąžų arba moliūgų sėklos: 150 gramų
    • linų sėmenys: 100 gramų
    • lazdynų riešutai: 50 gramų
    • avižiniai dribsniai: 150 gramų
    • ispaninio šalavijo sėklos: 2 valgomųjų šaukštų
    • gysločio luobelės: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 350 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šiltame vandenyje ištirpinkite medų, ten pat suberkite druską ir supilkite aliejų, viską išmaišykite.
  2. 2. Kitame inde sumaišykite avižinius dribsnius, saulėgrąžas ir moliūgų sėklas, riešutus ir linų sėmenis, ispaninių šalavijų sėklas (chia) ir gysločių luobeles.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sausus ingredientus užpilkite vandeniu su medumi, druska ir aliejumi, gerai išmaišykite ir palikite maždaug 10-15 minučių išbrinkti.
  5. 4. Kepimo formelę išklokite su kepimo popieriumi ir ten sudėkite duonos tešlą, šlapia ranka išlyginkite kepaliuko paviršių.
  6. 5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  7. 6. Po 20 minučių išimkite kepaliuką iš formelės (jis jau bus sutvirtėjęs) ir perdėkite ant skardos.
  8. 7. Dėkite atgal į orkaitę dar maždaug 40 minučių.
  9. 8. Prieš prapjaudami leiskite atvėsti mažiausiai 20 minučių. Skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau riešutų duonos receptų rasite: Riešutų duonos receptai.