Pastarąjį mėnesį šią duoną tik ir kepu. Pirmiau dar kepdavau iš pusės normos, bet būdavo atvejų, kad pati viena per dieną ją ir suvalgau. O laikosi ji ilgai, tai galite ir iš pusantros normos kepti. Tikrai nerealiai gardi. Tik su sviestu arba tiesiog viena. Na tikrai, duona yra tiesiog fantastiška - kvapni ir sodraus skonio”. Salyklas, medus, kardamonas bei apelsino žievelė daro savo… Galite, jeigu norisi, dėti kmynų arba kalendros, bet kol kas dar neatsivalgiau originalaus varianto ir tiesiog nenoriu naujuoju nusivilti. Bet ateityje kada nors nors tikrai išbandysiu. Tiek su kanapių sėklomis, tiek su pankolio sėklomis, tik gal tuomet nedėsiu medaus.
Iškepus šią duoną reikia palaikyti bent kokią parą kitą, kad ji susistovėtų. Iš pradžių kankinaus su kepimu, kol savo orkaitei pritaikiau, nes gaudavosi taip, kad pats viduriukas likdavo kiek drėgnokas ir pjaustant šiek tiek veldavo peilį, bet tai galėjo nutikti ir dėl to, kad itin nekantraudavau ir duoną pjaudavau jau ryte (jeigu kepdavau vakare). Dabar įprastai apsiginkluoju kantrybe (lengviau būna, kai kepu dar nesuvalgiusi praeito kepimo duonos) ir pakepu kiek ilgėliau bei leidžiu rankšluostėlyje pagulėti bent vieną parą.