Moliūginė duonelė su mielėmis

2020-06-13 Autorius Taip norėjau

Moliūginė duonelė su mielėmis
Jeigu namuose turite moliūgo, šia duonelę tiesiog privalu pasigaminti. Ji gaunasi labai puri, minkšta ir kvapi - tiesiog fantastiška!

Ingredientai

    • nuvalytas moliūgas: 500 gramų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • pienas: 200 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių (nėra būtina)
    • cukrus: 125 mililitrų
    • druska: žiupsnelio
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • šviežios mielės: 60 gramų (+ 1 arbatinis šaukštelis cukraus)
    • miltai: ~900-950 gramų
    Aptepimui:
    • kiaušinių tryniai: 1
    • pienas: 2-3 valgomųjų šaukštų
    Paskaninimui:
    • cinamonas
    • apelsino žievelė
    • cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite 100 mililitrų vandens, ir užkaiskite.
  2. 2. Virkite kol suminkštės, pabaigoje supilkite pieną (galite supilti ir anksčiau, reikia stebėti kad neišgaruotų vanduo), išjunkite, sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į moliūgo - pieno masę įpjaustykite sviestą ir maišykite kol ištirps, suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
  5. 4. Kai viskas pravės (bet lieka dar šilta), sudėkite išplaktus kiaušinius ir ištrintas mieles (su šaukšteliu cukraus), gerai išmaišykite.
  6. 5. Tuomet po truputį pradėkite įmaišyti miltus, iš pradžių šaukštu, po to minkome rankomis. Tešla bus labai minkšta, neišsigąskite.
  7. 6. Kai miltų lieka tik kokia sauja, berkite juos ant stalo, truputį pasklaidykite ir išverskite tešlą.
  8. 7. Tuomet vis pamiltuojant ir lenkiant iš krašto į vidurį suformuokite apvalų gabalą.
  9. 8. Dėkite jį į aliejumi pateptą dubenį ir uždengę rankšluostėliu padėkite šiltai pakilti.
  10. 9. Kai jau pakyla, lengvai paminkykite ir leiskite dar kartą pakilti.
  11. 10. Pakilusią tešlą padalinkite į tris dalis.
  12. 11. Galite visą kepti paprastą, o galite ir paskaninti.
  13. 12. Visus gabaliukus pakočiokite į stačiakampius. Vieną susukite tik paprastai voleliu, dėkitme į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
  14. 13. Antrą pabarstykite cinamonu ir cukrumi, susukite voleliu ir taip pat dėkite į kekso formą.
  15. 14. Trečią barstykite cukrumi ir apelsino žievelėmis, susukite voleliu ir į kekso formą.
  16. 15. Stačiakampėje kekso formoje iškeps labai gražūs kepaliukai.
  17. 16. Visus kepaliukus padėkite šiltai pakilti.
  18. 17. Kai jau pakyla, aptepkite su pienu suplaktu tryniu ir dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
  19. 18. Kepkite maždaug 40 minučių.
  20. 19. Iškepusius patepkite vandeniu ir apdenkite rankšluostėliu.
  21. 20. Atvėsusius raikykite ir ragaukite!
  22. moliūginė duona
  23. 21. Tikrai itin gardi duonelė, galite net pyragu pavadinti, tik cukraus joje mažiau. Labai skanu valgyti su pienu arba pusryčiams su varškės kremu.
  24. duona
  25. 22. Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Ruginė duona su kmynais
(6)
Hokkaido - japoniška pieniška duona
(6)
Gruziniška duona khatchapuri
(2)
Beatos naminė duona su sėklomis be mielių
(2)