Beatos naminė duona su sėklomis be mielių

2023-01-20 Autorius WorldRecipes.lt

Beatos naminė duona su sėklomis be mielių
Ar ir Jums tobulas rytas prasideda nuo skanios kavos puodelio ir skanios duonos riekelės? Jeigu taip, Jums pavydžiu. Man asmeniškai puikiai užtenka ir kavos. :) Bet būna dienų, kai norisi ir skanios duonos. O tada aš visada pasirenku šią naminę sėklų duoną be mielių. Ji tiesiog tobula. Tikra duonų duona, verta visų pagyrų. Šią duoną tikrai iškepsite be jokio vargo, pakaks vos 10-15 minučių tešlai užmaišyti, o po to jau visą kitą darbą atliks orkaitė ir šaldytuvas. Ir ji tikrai pavyksta visada ir pavyksta tobulai. Prižadu. :)

Man atrodo, kad kiekvienas žmogus turi savo mėgstamiausią duoną: kas šviesią, kas tamsią, kas ruginę, kas su sėklomis, kas su saulėgrąžomis, vardinti būtų galėčiau ganėtinai ilgai. Jeigu jūs, kaip ir mano šeima, esate tūkstančio sėklų duonos žmogus, privalote jau šiandien išmėginti šį receptą, tikrai turėtumėte. Žinau, kad itin drąsu šitaip švaistytis žodžiais, bet galiu net susilažinti, kad tai bus viena skaniausių iš kada nors ragautų duonų su sėklomis. Tad nieko nelaukiam ir imamės gamybos!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 1 kepaliukas - 25x12 centimetrų dydžio.

Ingredientai

    • stambūs pilno grūdo avižiniai dribsniai: 2,5 stiklinės (225 gramų)
    • saulėgrąžų sėklos: 1 stiklinės (135 gramų)
    • migdolų riekutės: 1 stiklinės (100 gramų)
    • linų sėmenys: 0,5 stiklinės (75 gramų)
    • moliūgų sėklos: trečdalio stiklinės (40 gramų)
    • grikių sėlenos: ketvirtadalio stiklinės (40 gramų)
    • ispaninio šalavijo sėklos: ketvirtadalio stiklinės (40 gramų)
    • pilno grūdo ruginiai miltai: trečdalio stiklinės (45 gramų)
    • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • tirpintas kokosų aliejus: ketvirtadalio stiklinės (50 gramų)
    • vanduo: 2,5 stiklinės (625 mililitrų)
    • kiaušiniai: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus: avižinius dribsnius, saulėgrąžų sėklas, migdolų riekutes, linų sėmenis, moliūgų sėklas, grikių sėlenas, ispaninio šalavijo sėklas, ruginius miltus bei druską.
  2. 2. Tada supilame medų, tirpintą kokosų aliejų bei vandenį. Maišome, kol vanduo susigeria į sėklas, riešutus ir miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Supilame lengvai išplaktus kiaušinius ir išmaišome iki vientisos masės.
  5. 4. Kepimo skardą (25×12 centimetrų dydžio) išklojame su kepimo popieriumi.
  6. 5. Pasiruoštą masę sukrečiame į kepimo formą, gerai paspaudžiame delnais, kad neliktų oro tarpų.
  7. 6. Suvyniojame indą į maistinę plėvelę, dedame į šaldytuvą ir palaikome mažiausiai 2-3 valandas arba per visą naktį.
  8. 7. Po to orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  9. 8. Kepame duoną įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių, kol jos paviršius tampa tamsus, o duona bus iškepusi.
  10. 9. Iškepusią išimame iš orkaitės ir vėsiname kepimo formoje maždaug 2-3 valandas arba per visą naktį, kol pilnai atvės.
  11. 10. Paskui išimame ir nuimame kepimo popierių.
  12. 11. Labai aštriu raikome ir patiekiame. Riekeles galima paskrudinti įkaitintoje orkaitėje arba skrudintuve. Skanaus!
Ruginė duona su kmynais
(6)