Amerikietiška sumuštinių duona su sausomis mielėmis

2024-03-24 Autorius WorldRecipes.lt

Amerikietiška sumuštinių duona su sausomis mielėmis
Tai yra viena iš pačių skaniausių (gal ir pati skaniausia) mano valgytų baltų duonų! Ji gaunasi be galo minkšta, puri, kiek salstelėjusio skonio; labai tinka skrudinimui. Ir tuo pačiu labai paprastai pagaminama! Nuo tos dienos kai atradau šį receptą, tai parduotuvėje baltos duonos niekada nebeperku, nes nematau tikslo tai daryti, kai savo virtuvėje galiu pasigaminti tokį skanėstą be didelių pastangų. Labai tą rekomenduoju daryti ir Jums. Tad gaudykite receptą ir imkitės darbo jau dabar! :)

Ingredientai

    • miltai: 520 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • šiltas vanduo: trečdalio puodelio (1 puodelis 237 mililitrai)
    • šiltas pienas: 1 puodelio (1 puodelis 237 mililitrai)
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • tirpintas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sausos mielės: 7 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje sumaišome miltus su druska.
  2. 2. Kitame dubenyje sumaišome pieną, vandenį, cukrų, tirpintą sviestą bei mieles.
  3. 3. Vis pamaišydami palaikome, kol mielės ištirps bei pradės putoti - maždaug 10-15 minučių.
  4. 4. Tada supilame skystąjį mišinį į miltus bei maišome, kol tešla taps tąsi ir elastinga.
  5. 5. Stalą pabarstome miltais, išverčiame ant jo tešlą, ir vis pridėdamos po truputį miltų minkome maždaug 5 minutes. Tešla turėtų beveik nelipti prie rankų, bet būti labai minkšta.
  6. 6. Uždengiame bei kildiname šiltai, kol padvigubės.
  7. 7. Po to pakilusią dar kartą paminkome maždaug 5 minutes ant miltais pabarstyto stalo. Jeigu tešla vis dar limpa - minkydami pasitepame rankas aliejumi, kad nereikėtų į tešlą berti miltų.
  8. 8. Dėkite tešlą į pailgą kepimo formą (manosios išmatavimai 35x13 centimetrų), išklotą su kepimo popieriumi, ir dar kartą kildinkite, kol padvigubės.
  9. 9. Paskui pakilusią duoną aptepkite tirpintu sviestu bei kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
  10. 10. Iškepusią visiškai atvėsinkite ant grotelių. Skanaukite!
Hokkaido - japoniška pieniška duona
(6)
Beatos riešutų duona
(1)