Naminį kietąjį sūrį pasigaminti savo namuose tikrai nėra sudėtinga. Tokį sūrį galite lengvai duoti valgyti net kūdikiams, nes šiame nebus nei aromatinių priedų, nei dažiklių. Pasigaminkite ir paskanaukite! :)
Ingredientai
grūdėta varškė (ne mažiau kaip 9%): 500 gramų
pienas: 500 mililitrų (kuo jis riebesnis, tuo bus geriau)
1. Pirmiausia į puodą supilame pieną bei varškę. Išmaišome (geriausia tai daryti mediniu šaukštu).
2. Užviriname ir dar paverdame maždaug 10-15 minučių. Verdame ant mažos kaitros, tuomet varškė nebus prilipusi prie puodo sienelių.
3. Tada surandate sietą, pageidautina itin tankų bei perpilame pieno masę.
4. Jeigu neturite smulkaus sieto, tuomet įtiesiame keletą sluoksnių marlės.
5. Privaloma palaukti, kol visas skystis išbėgs.
6. Per tą laiką, ištirpiname sviestą puode ir įmaišome kiaušinį, pridedame sodos. Kai jau sviestas sumaišytas su soda bei kiaušiniu, galima sudėti ir virtą varškę.
7. Mišinį perkeliame ant mažos kaitros ir nuolatos maišome gautą masę, maždaug 5 minutes.
8. Jeigu pastebite, kad masė džiūsta, įpilame truputį skysčio, kuriame virė varškė.
9. Kai jau masė patampa minkšta ir geltona, galima ją nukelti nuo viryklės.
10. Paruošiame formą, galima į ją įtiesti marlę ir supilame masę.
11. Įdedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kol sustingsta.
12. Kaip ir viskas. Mūsų naminis kietasis sūris jau pagamintas! Jis idealiai tinka ant sumuštinių. Jis, nėra labai sūrus, bet tai galima pasireguliuoti pagal savo skonį. Žymiai geresnis, nei parduotuvinis! Skanaus!
G
Po 10 minučių virimo dingo varškė ir liko vien tik pienas
Atsakyti
G
Atsakyti
Klausiu
Atsakyti
A
Rimantas
Vilma
Atsakyti