Man asmeniškai tai pats geriausias bruknių paruošimas žiemai. Gaunasi tikrai labai skaniai ir visada būna suvalgyta, daug greičiau, nei galima pradėti ruoštis kitam žiemos sezonui. :)
Ingredientai
bruknių: 1 kilogramo
cukraus: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bruknes nuplauname ir pusė jų supilame į stiklainius.
2. Tada iš kitos pusės uogų išspaudžiame sultis, užverdame jas, pasaldiname pagal savo skonį ir užpilame ant bruknių.
3. Po to stiklainius (aš naudoju puslitrinius) su uždėtais (neuždarytais) dangteliais kaitiname verdančio vandens puode maždaug 15 minučių.
4. Paskui užsukame dangtelius ir viskas baigta. Laukiame žiemos arba galima skanauti ir iškart! :)
5. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.