Itin skanūs mieliniai beliašai su vištiena, nėra nei ką pridurti nei ką atimti. Tiesiog imkite šį fantastišką receptą ir pradėkite gaminti jau dabar. Pažadu, kad pavyks tobulai!
1. Iš pradžių pieną pašildome, jame išmaišome cukrų bei mieles.
2. Uždengusę palaukiame, kol susidarys "kepurėlė". Įmaišome kiaušinį.
Reklama
3. Tada į kitą dubenį beriame persijotus miltus, druską, supilame aliejų bei pieną su mielėmis. Gerai išmaišome bei svarbiausia nepadauginame miltų. Tešla turi būti itin minkšta, netgi lipni.
4. Pabarstome šiek tiek miltų bei paliekame pastovėti uždengusios, kol padvigubės.
5. Tuomet pakilusią tešlą lengvai perminkome. Pabarstome ant stalo miltų, atgnybiame nedidelius tešlos gabaliukus.
6. Juos iškočiojame, ant viršaus dedame po vieną šaukštelį paruošto faršo (faršą, vieną kiaušinį, svogūną, druską bei pipirus gerai išmaišome), faršą šaukšteliu išplojame, kad įdaras nebūtų storas bei greičiau iškeptų.
7. Tešlos kraštelius suimame.
8. Paliekame viršuje nedidelę skylutę.
9. Po to puode storu dugnu įkaitiname aliejų (aliejaus reikia tiek, kad apsemtų pusę beliašo), dedame po kelis beliašus skylute žemyn. Kai jau gražiai apskrunda, atsargiai apverčiame ir pabaigiame kepti. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau beliašų receptų rasite: Beliašų receptai.
Laura
Pirmą kartą gaminau beliašus, seniau nebuvau mėginusi. Pavyko tiesiog puikiai. Ačiū už receptą!
Atsakyti
Laura
Atsakyti