Skaniausi mieliniai beliašai su vištiena

2024-09-08 Autorius Tinginių maistas

Skaniausi mieliniai beliašai su vištiena
Skaniausi mieliniai beliašai su vištiena – tai minkšti, purūs ir kvapnūs pyragėliai, kurie puikiai tiks tiek kaip sotus užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Šių beliašų tešla yra gaminama su mielėmis, todėl ji tampa ypatingai lengva ir puri, o iškepti beliašai išlaiko savo minkštumą ir šviežumą.

Viduje slepiasi sultingas vištienos įdaras, kuris sujungia švelnų mėsos skonį su aromatingais prieskoniais. Šie beliašai yra kepami iki auksinės rudos spalvos, išorėje tampa traškūs, o viduje – švelnūs ir minkšti. Mieliniai beliašai su vištiena neabejotinai taps mėgstamu šeimos patiekalu, kurį norisi gaminti vėl ir vėl.

Autorės komentaras - itin skanūs mieliniai beliašai su vištiena, nėra nei ką pridurti nei ką atimti. Tiesiog imkite šį fantastišką receptą ir gaminkite.

Ingredientai

    • Pienas: 200 ml
    • Cukrus: 1-2 valg. š.
    • Sausos mielės: 1 pakelio (7-11 gramų)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Miltai: 300-500 g
    • Druska: 1 arb. š.
    • Aliejus: 6-7 valg. š.
    • Vištienos faršas: ~250-300 g (tinka ir kiaulienos faršas)
    • Svogūnai: 1 vnt. (smulkiai supjaustyto)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pieną pašildyti, jame išmaišyti cukrų bei mieles.
  2. 2. Uždengus palaukti, kol susidarys "kepurėlė". Įmaišyti kiaušinį.
  3. 3. Tada į kitą dubenį berti persijotus miltus, druską, supilti aliejų bei pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbiausia nepadauginti miltų. Tešla turi būti itin minkšta, netgi lipni.
  4. 4. Pabarstyti šiek tiek miltų bei palikti pastovėti uždengus, kol padvigubės.
  5. 5. Pakilusią tešlą lengvai perminkyti. Pabarstyti ant stalo miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus.
  6. beliašų tešla gabaliukais
  7. 6. Juos iškočioti, ant viršaus dėti po vieną šaukštelį paruošto faršo (faršą, vieną kiaušinį, svogūną, druską ir pipirus gerai išmaišome), faršą šaukšteliu išplojame, kad įdaras nebūtų storas bei greičiau iškeptų.
  8. beliašai su vištienos faršu
  9. 7. Tešlos kraštelius suimame.
  10. suspausti beliašo kraštai
  11. 8. Paliekame viršuje nedidelę skylutę.
  12. beliašai su skylute viršuje prieš kepimą
  13. 9. Puode storu dugnu įkaitinti aliejų (aliejaus reikia tiek, kad apsemtų pusę beliašo), dėti po kelis beliašus skylute žemyn. Kai jau gražiai apskrus, atsargiai apversti ir pabaigti kepti.

Laura

Pirmą kartą gaminau beliašus, seniau nebuvau mėginusi. Pavyko tiesiog puikiai. Ačiū už receptą!
Atsakyti
Kiniška vištiena su medumi ir daržovėmis
(12)
Keptuvėje keptos vištos kepenėlės su miltais
(4)
Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis
(3)
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
(3)
Vištienos ir mango stir-fry
(1)