Nerealiai skanus būdas pagaminti bulvių plokštainius - kugelius. Gaunasi purus, minkštas ir ne sausas - tiesiog tobulas. Gailiuosi, kad anksčiau šitaip negamindavau!
1. Iš pradžių bulves nuvalome, sutarkuojame smulkia tarka (kaip cepelinams), jeigu skysčio išsiskyrė daug, dalį reikia išpilti.
2. Tuomet svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais, pakepiname su sviestu, kol dailiai pagels.
3. Tada pieną užviriname, supilame į tarkių masę, įdedame pakepintus svogūnus, viską gerai išmaišome.
4. Po to dedame druskos pagal savo skonį, kiaušinius ir išmaišome.
5. Masę pilame į kepimo formą, paruoštą kepti kugelį šauname į iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintos orkaitės vidurinę lentyną ir kepame maždaug 60-90 minučių, priklausomai nuo kugelio dydžio ir storio.
6. Aš pati kepiau pyragėlių formelėse (vienam kugeliui dėjau 3 valgomuosius šaukštus tarkių masės, kepiau maždaug 50 minučių) - gavosi linksmi maži kugeliukai. Vaikams labai patiko ir buvo net skaniau!
7. Rekomendacija: Daugiau kugelio receptų rasite: Kugelio receptai.