Paprasti bulviniai pyragėliai - kotletai su dešrelėmis

2024-05-13 Autorius Su karamele

Paprasti bulviniai pyragėliai - kotletai su dešrelėmis
Jau gana senokai planavau išmėginti šių bulvinių pyragėlių su dešrelėmis receptą. Ir pagaliau tai padariau. Tikrai paprasta, sotu ir labai skanu. Rekomenduoju ir Jums pamėginti. :)

Įdomus faktas - vienas mano vaikas traukė dešreles suvalgyti pirma, o kitas "apvalgė" tešlą aplink, o po to jau dešreles. Vadinasi, viskas valgoma ir patiko vaikams. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių gavosi 5 sotūs pyragėliai.

Prie šių pyragėlių galite pasigaminti savo mėgstamo padažiuko (aš tiesiog sumaišau pomidorų padažą su majonezu ir aštriais prieskoniais).

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • dešrelės: 5
    • bulvės: ~500 gramų (4-5 vidutinio dydžio bulvės)
    • kiaušiniai: 2
    • druska: žiupsnelio (~ 0,5 arbatinio šaukštelio)
    • miltai: ~4 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • česnakas: 2 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite bulves su lupena bei palikite pravėsti.
  2. 2. Tuomet nulupkite bei sutarkuokite jas burokinės tarkos pagalba (galite paskui dar grūstuve pagrūsti).
  3. Reklama
  4. 3. Įmuškite kiaušinius, berkite druskos, išmaišykite ir sudėkite miltus. Masė turėtų gautis itin minkšta.
  5. 4. Perkelkite tešlą ant gerai pamiltuoto paviršiaus, gerai apmiltuokite tešlą bei suformuokite ritinį. Padalinkite į 5 dalis.
  6. 5. Iš kiekvieno gabaliuko rankomis išspauskite plokščią paplotėlį, uždėkite dešrelę bei apsukite tešla. Gerai apmiltuokite!
  7. 6. Paskui įkaitinkite keptuvę su keliais šaukštais aliejaus, įmeskite česnako skilteles, kai pakvips, jas išimkite bei sudėkite kepti pyragėlius.
  8. 7. Apkepkite iš visų pusių.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
Paprasti bulviniai pyragėliai - kotletai su dešrelėmis
Paprasti bulviniai pyragėliai - kotletai su dešrelėmis