Traškios bulvės su rozmarinu

Šį bulvių receptą pamačiau pas Oliverį laidoje ir tikrai labai greitai bei labai skaniai paruošiamos traškios bulvės. Mūsų šeimoje įprastai jas valgome su vištiena, bet idealiai tinka ir prie kitos mėgstamos mėsos, arba tiesiog su šviežiomis ar troškintomis daržovėmis.

Ingredientai

    • skustos bulvės: 1 kilogramo
    • česnakas: 7 skiltelių
    • jūros druska
    • malti juodieji pipirai
    • rozmarino lapeliai: nuo vienos didelės šakelės
    • aliejus: 5 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves dėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos bei užvirinkite. Užvirus vandeniui iškart nuimkite nuo ugnies bei nupilkite vandenį, palikite kelioms minutėms.
  2. 2. Tuomet į keptuvę įpilkite aliejaus, įdėkite česnako skilteles (truputį sugniuždytas su luobelėmis), susmulkintą arba sutrintą rozmariną ir pašildykite maždaug minutę. Po to įdėkite bulves bei maišydamos pakepinkite jas maždaug 2-3 minutes. Įdėkite druskos bei pipirų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada viską sukrėskite į kepimo indą bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Kepdamos kelis kartus bulves išmaišykite, kad gautųsi auksinės bei traškios.
  5. 4. Patiekite ir skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.
Traškios bulvės su rozmarinu
Traškios bulvės su rozmarinu
Bulvių ir poro maltinukai, kepti keptuvėje
(3)
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)