Pavyko tobulai: Varškės ir virtų bulvių apkepas

2019-11-17 Autorius Aušra - Šeimos virtuvė

Pavyko tobulai: Varškės ir virtų bulvių apkepas
Bulvės bei varškė - tikrai nuostabi kombinacija. Taigi, kodėl gi jų nesujungus į vieną labai nuostabų apkepą. Tokį paprastą ir suruošiamą per kelias minutes. Šiame recepte bulves galima pjaustyti riekelėmis, bet man labiau patinka sutarkuotos, nes šitaip skoniai geriau pasiskirsto. Taip pat galite pilti daugiau pieno, bet man labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes šitaip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis gal net kiek primena švilpikus arba šutintus varškėtukus, tik čia daug mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gausis fantastiškai tobulai. Taigi, nuoširdžiai rekomenduoju išbandyti ir Jums.

Tai gi, jei pabodo gaminti tradicinį varškės apkepą ir skaniausius varškėčius, išmėginkite tokį apkepą su bulvėmis. Einame gaminti!

Ingredientai

    • varškė: 500 gramų
    • bulvės virtos su lupenomis: 4 (~500 gramų)
    • kiaušiniai: 3
    • pienas: ketvirtadalio puodelio
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įjungiame orkaitę ir nustatome 180 laipsnių temperatūrą.
  2. 2. Tuomet varškę sutriname su kiaušiniais bei pienu.
  3. Reklama
  4. 3. Tada virtas bulves nulupame bei sutarkuojame. Sudedame į varškės masę.
  5. 4. Pagardiname druska.
  6. 5. Apkepo masę supilame į kepimo popieriumi (nėra būtina) išklotą kepimo formą.
  7. 6. Kepame maždaug 40-50 minučių, kol apkepo viršus gražiai apskrunda.
  8. 7. Labai skanu patiekti su grietinės padažu. Pasimėgaukit!
Pavyko tobulai: Varškės ir virtų bulvių apkepas
Krakmoliniai cepelinai su mėsa
(13)
Piemenėlių pyragas su malta mėsa
(7)
Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
(1)