Piemenėlių pyragas su malta mėsa

2019-07-22 Autorius WorldRecipes.lt

Piemenėlių pyragas su malta mėsa
Piemenėlių pyragas su malta mėsa – tai gardus komforto maistas, kuris sušildo ir pamalonina kiekvieną valgantį. Tradicinis piemenėlių pyragas susideda iš dviejų pagrindinių sluoksnių - apačioje sodrus, tirštas, pilnas skonio maltos mėsos sluoksnis. Jis uždengiamas minkšta, kremine, iki purumo išplakta bulvių koše.
Kepant orkaitėje, pyragas įgauna malonią, traškią plutelę, o įdaras lieka sultingas ir kvapnus. Šis patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei arba kaip patogus ir skanus pasirinkimas šventiniams pietums. Vienas iš tų patiekalų, kuris iškepamas viename inde ir tinkamas didesniam valgytojui kiekiui. 

Redakcijos komentaras - patiekalas labai sodrus, tad prie jo labai tinka lengvesni priedai, tokie kaip šviežių daržovių salotos arba daržovių garnyras. 

Ingredientai

    • Aliejus: 40 ml
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Morkos: 2 vnt.
    • Žolelių prieskoniai
    • Malta kiauliena su jautiena: 500 g
    • Mėsos prieskoniai
    • Raudonas vynas: 50 mililitrų
    • Pomidorų pasta: 1 valg. š.
    • Vorčesterio padažas: 1 valg. š.
    • Vištienos sultinys: 200 ml
    • Bulvės: 1 kg
    • Druska
    • Sviestas: 75 g
    • Kiaušinių tryniai: 3 vnt.
    • Sūris: 100 gramų (pvz.: "Džiugo")
    • Pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nuskutame, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir dedame ant ugnies. Vandeniui užvirus pasūdome bei verdame ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių.
  2. 2. Smulkiai supjaustome svogūną. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus ir įspaudžiame česnaką. Nuskutame bei burokinės tarkos pagalba sutarkuojame morką. Kai jau svogūnai švelniai paruduos, sudedame morkas, pagardiname žolelių prieskoniais ir ant vidutinio kaitrumo ugnies kepame iki kol morkos suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Kitoje keptuvėje apkepame mėsą. Pagardiname mėsos prieskoniais. Sumaišome mėsą su svogūnų ir morkų mase. Sudedame į kiaurasamtį ir nuvarviname riebalų perteklių.
  5. 4. Grąžiname mėsą į keptuvę. Supilame raudoną vyną ir išgariname. Sudedame pomidorų pastą, supilame Vorčesterio padažo ir vištienos sultinį. Troškiname maždaug 20 minučių.
  6. 5. Po to išvirusias bulves nukošiame bei sutriname. Įdedame sviestą ir kiaušinių trynius. Gerai išmaišome. Mėsos masę paskirstome į keturis kepimo indelius. Uždengiame bulvių koše.
  7. 6. Šakute suformuojame bangeles, pagardiname pipirais ir pabarstome sūriu. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš maltos mėsos rasite: Malta mėsa.
Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša
(3)
Geriausi cepelinai su faršu
(2)
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
(4)
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
(4)