Bulvių ir poro maltinukai, kepti keptuvėje

2018-04-18 Autorius Oditėlės blogas

Bulvių ir poro maltinukai, kepti keptuvėje
Šiuos maltinukus galima valgyti ir kaip nuostabų garnyrą prie pagrindinio patiekalo ir kramsnoti kaip užkandį su mėgiamu padažiuku.

Ingredientai

    • smulkinti porai: 1 (tik baltoji dalis)
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės (smulkintos)
    • virtos miltingos bulvės: 500 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • tarkuotas parmezanas: 60 gramų (naudojau fermentini sūrį)
    • smulkintos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai
    • kvietiniai miltai: 60 gramų
    • džiūvėsėliai: 150 gramų
    • šviesus alyvuogių aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į keptuvę supilame aliejų bei porą lėtai kepame maždaug 5 minutes, kol suminkštės.
  2. 2. Sudedame česnaką bei kepame apie 30 sekundžių, kad nepakeistų spalvos. Paliekame atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet išverdame bulves bei sugrūdame. Sudedame poro bei česnako mišinį, įmušame vieną kiaušinį, suberiame sūrį ir petražoles. Pagardiname pagal savo skonį druska bei juodaisiais pipirais.
  5. 4. Gerai išmaišome bei šaldome mažiausiai 60 minučių, kad sutvirtėtų.
  6. 5. Po to į vieną lėkštę suberiame miltus, dubenėlyje išplakame kiaušinius, į kitą lėkštę supilame džiūvėsėlius.
  7. 6. Drėgnomis rankomis formuojame volelius. Juos apvoliojame miltuose, paskui kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje po maždaug 10-15 minučių, kol pagels. Skanaujame!
  8. garnyras - bulvių maltinukai su porais kepti keptuvėje
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau bulvių maltinukų receptų rasite: Bulvių maltinukų receptai.
Tarkuotų bulvių apkepas su faršu ir sūriu
(90)