Skryliai - lazankos

2020-04-29 Autorius Ką suvalgyti?

Skryliai - lazankos
Tai dar vienas nuostabus lietuviško patiekalo receptas mūsų puslapyje - miltiniai skryliai, dar kitur jas radau, kad vadina lazankomis. Šis receptas itin paprastas, ilgai neužtruksite, pasigaminsite sotų patiekalą ir labai skaniai pavalgysite. Skrylius - lazankas galima patiekti su uogiene arba grietine arba spirgučių padažu arba dar kokiu mirkalu. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 1 stiklinės
    • miltai: ~3 stiklinių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplakite kiaušinį.
  2. išplaktas kiaušinis
  3. 2. Tada į plakinį pilkite vandens, dėkite žiupsnį druskos ir sudėkite miltus. Pirmiausia dėkite dvi stiklines, o paskui po truputį dėkite miltus, kol tešla nebelis prie rankų.
  4. skrylių lazankų tešla
    Reklama
  5. 3. Išminkykite tešlą. Gautą tešlą padalinkite į 3 dalis.
  6. 4. Po to iškočiokite vieną dalį. Tešlos storis turėtų būti maždaug 4-5 milimetrai.
  7. iškočiota skrylių lazankų tešla
  8. 5. Iškočiotą blyną supjaustykite rombukais. Lengviausia tai padaryti apvaliu picos pjaustymo įrankiu, jeigu tokį turite namie.
  9. supjaustyta tešla
  10. 6. Skrylius - lazankas virkite pasūdytame vandenyje maždaug 7 minutes (priklausomai kaip iškočiosite tešlą; skrylius dedame jau į verdantį vandenį).
  11. verdami skryliai-lazankos
  12. 7. Patiekite su tuo, ko širdis nori tą dieną.
  13. patiekti skryliai - lazankos su padažu
  14. 8. Arba galite valgyti ir be nieko. :) Skanaus!
  15. išvirti skryliai - lazankos
  16. 9. Rekomendacija: Daugiau skrylių receptų rasite: Skryliai.


Aušra

Į verdantį vandenį arba net į pačią tešlą įpilti 3 šaukštus aliejaus, kad išėmus lazankos nesuliptu.
Atsakyti

Ausrai

aliejai daznai turi pasalini kvapa. Gal galima deti gabaliuka sviesto?
Atsakyti

Viltė

Labai skanu buvo jūs labai kūribinga.
Kibinai su kiauliena
(98)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)