Tai dar vienas nuostabus lietuviško patiekalo receptas mūsų puslapyje - miltiniai skryliai, dar kitur jas radau, kad vadina lazankomis. Šis receptas itin paprastas, ilgai neužtruksite, pasigaminsite sotų patiekalą ir labai skaniai pavalgysite. Skrylius - lazankas galima patiekti su uogiene arba grietine arba spirgučių padažu arba dar kokiu mirkalu.
Ingredientai
kiaušiniai: 1
vanduo: 1 stiklinės
miltai: ~3 stiklinių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išplakite kiaušinį.
2. Tada į plakinį pilkite vandens, dėkite žiupsnį druskos ir sudėkite miltus. Pirmiausia dėkite dvi stiklines, o paskui po truputį dėkite miltus, kol tešla nebelis prie rankų.
Reklama
3. Išminkykite tešlą. Gautą tešlą padalinkite į 3 dalis.
4. Po to iškočiokite vieną dalį. Tešlos storis turėtų būti maždaug 4-5 milimetrai.
5. Iškočiotą blyną supjaustykite rombukais. Lengviausia tai padaryti apvaliu picos pjaustymo įrankiu, jeigu tokį turite namie.
6. Skrylius - lazankas virkite pasūdytame vandenyje maždaug 7 minutes (priklausomai kaip iškočiosite tešlą; skrylius dedame jau į verdantį vandenį).
7. Patiekite su tuo, ko širdis nori tą dieną.
8. Arba galite valgyti ir be nieko. :) Skanaus!
9. Rekomendacija: Daugiau skrylių receptų rasite: Skryliai.
Aušra
Į verdantį vandenį arba net į pačią tešlą įpilti 3 šaukštus aliejaus, kad išėmus lazankos nesuliptu.
Atsakyti
Ausrai
aliejai daznai turi pasalini kvapa. Gal galima deti gabaliuka sviesto?
Atsakyti
Aušra
Atsakyti
Ausrai
Atsakyti
Viltė