Moliūgų plokštainis (be bulvių) - lengvas visomis prasmėmis!

2019-10-16 Autorius WorldRecipes.lt

Moliūgų plokštainis (be bulvių) - lengvas visomis prasmėmis!
Toks plokštainis gaunasi lengvas visomis prasmėmis, nes jis visiškai neapkrauna organizmo kaip bulvių plokštainis. Tikrai gavosi labai skaniai, pamėginkite ir Jūs!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nuluptas moliūgas: 500 gramų
    • mėsa: ~70 gramų (naudoju rūkytos šoninės gabaliuką, šitaip plokštainis dar labiau primeną pagamintą iš bulvių; galima ir visai nedėti)
    • druska: žiupsnio
    • pipirai: pagal skonį
    • vegeta: pagal skonį
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1 labai didelio (arba 2 mažesnių)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet susmulkiname mėsą, svogūnus ir česnaką.
  3. Reklama
  4. 3. Viską pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  5. 4. Tuomet burokine tarka sutarkuojame moliūgą. Nusunkiame rankomis, jeigu jis atrodo vandeningas.
  6. 5. Po to į sutarkuotą moliūgą įmušame kiaušinį, sudedame prieskonius ir gerai išmaišome.
  7. 6. Į moliūgo masę sudedame pakepintą mėsą bei svogūnus ir česnaką.
  8. 7. Dar kartą permaišome ir sudedame miltus, jų gali prireikti mažiau arba kiek daugiau (priklausys nuo masės skystumo, ji tikrai neturi gautis šlapia)
  9. 8. Galiausiai viską sukrečiame į kepimo formą ir dedame į orkaitę maždaug 45 minutėms, iki kol gražiai aprus.
  10. 9. Patiekiame (aš patiekiu su natūraliu jogurtu) ir lepinamės!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau plokštainių receptų rasite: Plokštainių receptai.
Žemaičių blynai kepti orkaitėje
(12)
Greiti tinginių balandėliai kitaip - keptuvėje
(39)