Šokoladinis rikotos pyragas su avietėm

2018-07-24 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis rikotos pyragas su avietėm
Esu visiškai tikra, kad toks šokoladinis rikotos pyragas patiks ir saldžių, ir gaivesnių kepinių mėgėjams. Gaunasi itin drėgnas ir minkštutis. Man asmeniškai jame labiausiai patiko itin skanus rikotos ir aviečių sluoksnis. Galiu pasakyti, kad aguonos čia nėra būtinos, jei jų pyraguose nelabai mėgstate. Tikrai pamėginkite tokį pyragą išsikepti ir Jūs - turėsite nuostabų desertą prie kavos ar arbatos puodelio.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • kepinių margarinas: 160 gramų
    • cukrus: 90 gramų
    • šokoladinė kakava: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • miltai: 240 gramų
    Rikotos sluoksniui:
    • rikotos sūris: 500 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 90 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
    • šviežios avietės: 400 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kambario temperatūros margariną išsukite su cukrumi, druska bei kakava. Įmaišykite išplaktą kiaušinį, po truputį berkite miltus bei minkykite tešlą.
  2. 2. Suminkytą tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą kol pasiruošite pyrago įdarą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, viską išplakite. Įmaišykite rikotą, krakmolą ir aguonas. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų bei sumaišykite su avietėmis.
  5. 4. Baltymus atsargiai sudėkite į varškės masę bei viską lengvai išmaišykite.
  6. 5. Tada maždaug ketvirtadalį tešlos pasilikite papuošimui. Kepimo formą ištieskite su kepimo popieriumi. Gnybkite po gabaliuką tešlos, jį kiek paspauskite, kad būtų plokštesnis bei tokiais tešlos "blyneliais" išklokite visą skardelę, suformuokite neaukštus kraštelius.
  7. 6. Ant tešlos pagrindo paskleiskite rikotos masę, paviršių išlyginkite. Iš tešlos, kurią pasilikote papuošimui, taip pat padarykite nedidelius "blynukus" ir juos išmėtykite ant pyrago viršaus.
  8. 7. Po to kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  9. 8. Prieš patiekdamos pyragą būtinai visiškai atvėsinkite. Skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau rikotos pyragų receptų rasite: Rikotos pyragai.
Apverstas pyragas su persikais
(1)
Austriškas varškės pyragas - štrudelis su razinomis
(1)
Nektarinų pyragas su vaniliniu užpilu
(5)