Kiaušinių baltymų pyragas su cukrine plutele

2021-02-07 Autorius Su karamele

Kiaušinių baltymų pyragas su cukrine plutele
Gaminant šį pyragą atrodė kaip tai tikrų tikriausias eksperimentas, nes tešla buvo ne tokia įprasta - naudojami buvo tik kiaušinių baltymai, ganėtinai mažai miltų ir daugiau riebalų. Bet gavus rezultatą, galiu pasakyti, kad receptas pasiteisino visu 100%, tuo labiau, kad pirminis mano tikslas buvo sunaudoti iš visai kito patiekalo atlikusius baltymus. 

Iš nurodytų ingredientų kiekio pyragas gaunasi nelabai didelis, bet pasilepinti prie kavos puodelio tikrai užtenka!

Ingredientai

    Pyragui:
    • kiaušinių baltymai: 4-5
    • lydytas sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 0,5-1 stiklinės (~150-200 gramų)
    • miltai: 1 stiklinės (130 gramų)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • razinos: 1 saujos (arba kiti džiovinti vaisiai)
    Apibarstymui:
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išlydykite ir atvėsinkite.
  2. 2. Į dubenį supilkite miltus su kepimo milteliais, įmaišykite nutarkuotą citrinos žievelę, tuomet ir skystą sviestą, gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinių baltymus atskirai išplakite su cukrumi iki puraus baltumo ir suberkit į miltus per kelis kartus, atsargiai įmaišydami (kad iš baltymų neišeitų oras).
  5. įmaišomi kiaušinių baltymai
  6. 4. Po to į tešlą įmaišykite ir džiovintus vaisius. Suverskite viską į kepimo indą.
  7. pyragas paruoštas kepimui
  8. 5. Pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 35-40 minučių. Lepinkitės!
  9. iškepęs kiaušinių baltymų pyragas
  10. 6. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Kokosinis pyragas su kefyru
(15)