Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas

2023-10-04 Autorius WorldRecipes.lt

Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
Jeigu bandysite kepti šį rusišką šokoladinį obuolių pyragą, tai labai rekomenduoju iškart aptepimo nesidaryti, paragauti be jo ir jeigu bus per mažai šokolado, tai tik tuomet pasigaminti aptepimą. Kadangi mūsų šeimoje vieni labiau mėgsta šokoladą, o kiti kiek mažiau, tai mums abu variantai buvo priimtini ir pradingo nuo stalo labai greitai. :)

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • miltai: 250 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kakava: 3 arbatinių šaukštelių
    • vanilinis cukrus: 2-3 arbatinių šaukštelių
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • citrinos: 1
    • obuoliai: ~400-500 gramų (išvalyti ir supjaustyti skiltelėmis)
    Aptepimui:
    • kakava: 30 gramų
    • cukraus pudra: 2 valgomųjų šaukštų
    • šaltas vanduo: 4 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 25 gramų
    • juodas šokoladas: 20 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdamos.
  2. 2. Tada šokoladą sutarkuokite stambesne tarka bei įmaišykite į sviesto masę.
  3. Reklama
  4. 3. Miltus persijokite su kepimo milteliais, druska, cinamonu bei kakava. Palaipsniui įdėkite į sviesto masę. Maišykite, kol tešla taps vienalytė.
  5. 4. Tuomet paruoškite obuolius (tai yra išvalykite bei supjaustykite skiltelėmis), apšlakstykite juos citrinos sultimis ir įmaišykite į tešlą. Kepimo formą ištepkite su sviestu bei paskirstykite joje tešlą.
  6. 5. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  7. 6. Pyragui bebaigiant kepti paruoškite aptepimą: į karščiui atsparų indą įdėkite kakavos miltelius, cukraus pudros bei įpilkite vandens, išmaišykite.
  8. 7. Paruoštą masę dėkite virš puodo su verdančiu vandeniu (paruoškite garų vonelę), maišykite kol ji suskystės.
  9. 8. Po to įdėkite sviesto ir šokoladą bei ištirpinkite.
  10. 9. Paruoštą glajų tepkite ant dar karšto iškepusio pyrago. Leiskite atvėsti.
  11. 10. Pjaustykite ir lepinkitės!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas

Jurga

Taip skaniai atrodo, tikrai būtinai pamėginsiu. :)
Atsakyti