Bulgariškas obuolių pyragas su manų kruopomis ir pienu

2023-09-28 Autorius WorldRecipes.lt

Bulgariškas obuolių pyragas su manų kruopomis ir pienu
Šis bulgariškas obuolių pyragas gaunasi nerealiai skanus. Jis ruošiamas su manų kruopomis ir pienu. Nors ingredientai atrodo visai paprasti ir lengvai prieinami, bet pats pyragas vertas visų pagyrų ir liaupsių. Mūsų šeimai tikrai labai patinka. Drąsiai rekomenduoju ir Jums išmėginti jau šiandien!

Viršų dar galite apibarstyti riešutais papildomai, tuomet traški plutelė bekepant užsideda. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 120 gramų
    • manų kruopos: 150 gramų
    • cukrus: 180 gramų
    • pienas: 200 mililitrų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • obuoliai: 7
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (pabarstymui)
    • cukraus pudra

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupame obuolius, išimame sėklas bei sutarkuojame ir sumaišome su cinamonu.
  2. 2. Tuomet miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius sumaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Stiklinę pieno užviriname.
  5. 4. Ištepame kepimo formą riebalais arba padengiame kepimo popieriumi.
  6. 5. Tada pabarstome puse stiklinės miltų mišinio ant formos ir sulaistome keliais šaukštais pieno.
  7. 6. Dedame sluoksnį obuolių, tuomet trečdalį miltų, vėl obuolių ir miltų ir dar kartą obuolių bei miltų.
  8. 7. Po to ant viršaus supilame pieną, subadome šakute, kad geriau įsiskverbtų ir pabarstome cukrumi.
  9. 8. Kepame maždaug 50 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  10. iškeptas bulgariškas obuolių pyragas
  11. 9. Gerai atvėsiname prieš pjaustydami.
  12. atvėsintas bulgariškas obuolių pyragas
  13. 10. Patiekdami apibarstome cukraus pudra. Lepinamės!
  14. patiektas obuolių pyragas apibarstytas cukraus pudra
  15. 11. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  16. 12. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.


Ruslanas Paulauskas

tikrai labai skanus. Kas nemegstate riebiu kepiniu sitas turetu patikti
Atsakyti

Jm

Ne taip daro, pirmą reikia subadyti, tada pilti pieną
Atsakyti

Keistas receptas su?

Video matome, kad į pieną yra įdedama sviesto, bei obuoliai su odele tarkuojami ir sutarkavus apipila citrinos sultimis. Tai suprantama, kad nepatamsėtų, nors ten obuolių masė jau ruda kaip reikiant. Gal būt ten aliejų užpylė ir apmaišė, sunku pasakyti, nes nebuvo komentavimo ar nors parašymo kada deda. Manau šitoks pyrago ruošimas yra tinkamesnis, nei pateiktame recepte, nes be sviesto ar kito riebalo ir tik užpylus vien pienu, na suprantu kas per pyragas. Kaip ne kaip vis tiek ačiū už receptą.
Atsakyti

Mama Vilma

Puikiai gaunasi pagal aprašytą receptą. Nereikia jokio riebalo
Atsakyti
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)