Keksas su mėlynėmis pagal Beatą

2019-04-04 Autorius Baltoje lėkštėje

Keksas su mėlynėmis pagal Beatą

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • kefyras: 200 mililitrų
    • cukrus: 150 gramų
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • bananai: 1
    Viršūnei:
    • mėlynės: 250 gramų
    • kokoso drožlės: 5 valgomųjų šaukštų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakite iki putų. Įberkite cukraus bei dar kartą išplakite. Supilkite kefyrą bei išmaišykite. Bananą sumaigykite šakute bei sudėkite į kiaušinių masę. Tada miltus persijokite su kepimo milteliais bei dalimis sudėkite į tešlą, maišykite kol tešla taps vienalytės konsistencijos.
  2. 2. Tuomet kekso formą ištepkite su sviestu bei paskirstykite joje paruoštą tešlą. Ant viršaus užberkite išplautas bei nusausintas mėlynes. Dubenėlyje sumaišykite kokosų drožles su skystu medumi. Gautą masę patrupinkite ant mėlynių, tolygiai paskirstykite.
  3. Reklama
  4. 3. Galiausiai kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių (tikrinkite mediniu pagaliuku). Lepinkitės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Keksas su mėlynėmis pagal Beatą
Cukinijų keksas su aguonomis ir šokoladiniu glaistu
(4)
Karališkas obuolinis keksas
(2)
Šokoladinis burokėlių keksas
(1)
Velykinis citrinų keksas
(7)