Gali būti, kad šokoladas ir burokėliai daugeliui vis dar atrodo, nesuderinami dalykai, bet ragavusieji net neįtarė, kad valgė burokėlių keksą. O po to paprašė recepto ir labai labai nustebo. :) Pasilepinkite!
1. Pirmiausia virtą burokėlį sutriname blenderiu arba trintuvu, sudedame cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, apelsino sultis ir nutarkuotą žievelę. Masę šiek tiek paplakame.
2. Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais ir suberiame į burokėlių masę. Išmaišome.
Reklama
3. Nuolatos maišant tešlą, po šaukštą supilame visą aliejų. Tada įdedame susmulkintą šokoladą ir gerai išmaišome tešlą.
4. Tešlą supilame į sviestu suteptą kepimo formą (silikoninės formos tepti nereikia) ir kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
5. Per tą laiką, kol kepa keksas, pasiruošiame glajų. Visus ingredientus sudedame į puodą ir paverdame maždaug 5 minutes.
6. Iškepusį keksą atvėsiname ir apipilame glajumi. Patiekiame su ledais arba jogurtu. Lepinamės!
7. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.