Purus ir minkštas keksas - duonelė su kreminiu sūriu

2024-02-19 Autorius Samčio užrašai

Purus ir minkštas keksas - duonelė su kreminiu sūriu
Nesu tikrai kodėl šis gardus gaminys originaliame recepte buvo pavadintas duonele, nes man čia pats nuostabiausias keksas.

Receptas itin tinka tais atvejais, kai šaldytuve yra užsilikęs nuo tortų kremo cream cheese. Aš pati turėjau vieną indelį maskarponės, tai šiame kekse ir sunaudojau. Jeigu turite ir norisi, galima įdėti džiovintų vaisių, bet ir be papildomų priedų jis gavosi nuostabus - purus, minkštas, kvapnus ir nerealiai gardus.

Ingredientai

    • miltai: 210 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • kambario temperatūros sviestas: 120 gramų
    • maskarponės sūris: 200 gramų (galima keisti kitu)
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ištrinkite su sūriu iki vientisos masės.
  2. 2. Berkite cukrų ir plakite, kol masė taps puri.
  3. Reklama
  4. 3. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
  5. 4. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišykite į tešlą.
  6. 5. Po to masę supilkite į kekso formą ir kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  7. 6. Ar jau iškepė-patikrinkite mediniu pagaliuku.
  8. 7. Pjaustykite ir lepinkitės!
Purus ir minkštas keksas - duonelė su kreminiu sūriu
Varškės keksas su razinomis
(26)
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Paprastas keksas
(28)