Karamelinis keksas su šokoladiniu grietinėlės glaistu ir riešutais

2023-09-07 Autorius WorldRecipes.lt

Karamelinis keksas su šokoladiniu grietinėlės glaistu ir riešutais
Šis karamelinis keksas su rududu nėra nei labai drėgnas, nei sausas. Sakyčiau, kad labai sotus ir tankus kepinys. Iš dalies šiek tiek primena “Snickers” torto biskvitus. Daug vienu prisėdimu suvalgytų tik tikras smaližius. Tačiau skonis tikrai labai puikus. Raginu išmėginti, jei neskaičiuojate kalorijų arba norite tiesiog pasilepinti prie puodelios kavos (juk kartais visiems to reikia). Tad nieko daugiau nelaukiam ir imamės gamybos!

Ingredientai

    Tešlai:
    • rudasis cukrus: 220 gramų
    • sūdytas sviestas: 225 gramų
    • kiaušiniai: 5 (dideli)
    • "Rududu" karamelė: 330 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Glaistui:
    • riebi grietinėlė: 70 gramų
    • juodas šokoladas: 125 gramų
    • cukrus: 35 gramų
    • skrudinti riešutai: savo mėgstamų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Sviestą bei "Rududu" palikite atšilti iki kambario temperatūros.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet minkštą sviestą išsukite su ruduoju cukrumi, po vieną įplakite kiaušinius, įmaišykite vanilę bei "Rududu".
  5. 4. Po truputėlį į drėgną masę berkite miltus bei kepimo miltelius. Užmaišykite vientisą tešlą.
  6. 5. Tada gautą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 60 minučių (arba kol į vidurį įkištas smeigtukas nebeapsivels žalia tešla). Jei keksas ims per greitai ruduoti, apdenkite folija bei kepkite toliau.
  7. 6. Po to iškepusį keksą palikite apie 20 minučių atvėsti.
  8. 7. Pasiruoškite glaistą: Grietinėlę bei cukrų supilkite į prikaistuvį ir maišydamos kaitinkite, kol cukrus ištirps, o grietinėlė beveik ims virti (suburbuliuoti neleiskite).
  9. 8. Į karštą grietinėlės bei cukraus masę suberkite sulaužytą šokoladą, maišydami leiskite jam tirpti.
  10. 9. Paskui gautą vientisą glaistą užliekite ant pravėsusio kekso.
  11. 10. Apibarstykite kepintais riešutais.
  12. 11. Palikite keksą galutinai atvėsti. O tuomet jau skanaukite!
  13. 12. Patarimas: Jeigu labai mėgstate riešutus, galite įdėti riešutų ir į pačią tešlą.
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau karamelinių keksų rasite: Karameliniai keksai.
Karamelinis keksas su šokoladiniu grietinėlės glaistu ir riešutais
Karamelinis keksas su šokoladiniu grietinėlės glaistu ir riešutais
Marmurinis kavos keksas
(9)
Šokolado ir bananų keksas
(2)
Jogurtinis keksas su vyšnių kremu
(2)