Drėgnas cinamoninis keksas su rabarbarais

2020-06-05 Autorius WorldRecipes.lt

Drėgnas cinamoninis keksas su rabarbarais
Ganėtinai paprastai pagaminamas, tačiau superinis cinamoninis keksas su rabarbarais. Vertas visų pagyrų - labai drėgnas, kvapnus, su malonia rūgštele!

Ingredientai

    • miltai: 2 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • kefyras: 1 stiklinės (arba rūgpienis)
    • cukrus: 1,25 stiklinės 
    • kiaušiniai: 1
    • aliejus: ketvirtadalio stiklinės
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • rabarbarai: 400 gramų
    • cinamonas: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuo viso kiekio cukraus nuimkite pusę stiklinės ir sumaišykite su cinamonu.
  2. 2. Tuomet nuvalytus rabarbarus supjaustykite kubeliais (maždaug 1-1,5 centimetro) ir apibarstykite trupučiu miltų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada viename inde suplakite kiaušinį, cukrų, aliejų ir kefyrą, o kitame sumaišykite miltus, druską bei sodą.
  5. 4. Į birius produktus supilkite skystus ir išmaišykite, pabaigoje įmaišykite rabarbarus.
  6. 5. Kekso formą išklokite su kepimo popieriumi, sudėkite pusę tešlos masės, apibarstykite cukrumi su cinamonu.
  7. 6. Tuomet sudėkite likusią tešlą ir dar kartą apibarstykite (šiek tiek pasilikite).
  8. 7. Peiliu per visą tešlos gylį pamaišykite sukamaisiais judesiais ir užbarstykite likusį cukrų su cinamonu.
  9. 8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
  10. 9. Iškepusį būtinai atvėsinkite. Lepinkitės!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Šokoladinis migdolinis keksas
(3)
Moliūgų keksas su šokoladiniu glajumi
(3)
Apverstas keksas su kiviais
(7)
Paprastas keksas
(28)
"Starbucks" citrininis keksas su aguonomis ir soda
(4)