Drėgnas ir labai skanus morkų keksas su glajumi

2023-09-22 Autorius WorldRecipes.lt

Drėgnas ir labai skanus morkų keksas su glajumi
Pamenu, kai patį pirmą kartą, paragavau morkų kekso, buvau itin maloniai nustebinta, kad iš šios daržovės įmanoma iškepti tokį skanų ir drėgną pyragą. Alyvuogių aliejus, kuris suteikia keksui drėgnumo, taip pat lazdyno riešutai, šilta, oranžinė pyrago spalva ir kvapnus apelsinų glajus sukuria nepaprastai gardų desertą prie puodelio mėgstamos arbatos ar kavos. Drąsiai dalinuosi receptu, kuris esu tikra, kad patiks ir Jums. Mėginkite! :)

Ingredientai

    Keksui:
    • smulkiai tarkuotos morkos: 400 gramų (~4 morkos)
    • smulkiai sumalti lazdyno riešutai be odelių: 120 gramų
    • tyras alyvuogių aliejus: 0,75 stiklinės (~145 gramų)
    • rudas cukranendrių cukrus: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 1,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • malti imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kvapioji esencija: kelių lašų (pvz.: apelsinų)
    • nutarkuotos apelsino žievelės
    Glajui:
    • apelsino sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos rūgštis: žiupsnelio
    • persijotas miltelinis cukrus: 1 stiklinės
    • cukatos: pabarstyti ant viršaus (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia aliejų sumaišykite su cukrumi bei kiaušinių tryniais iki vientisos masės.
  2. 2. Tada miltus sumaišykite su kepimo milteliais, imbieru bei cinamonu. Įmaišykite juos į išplaktą kiaušinių bei cukraus masę.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite riešutus, sutarkuotas morkas, apelsino žievelę bei esenciją. Baltymus išplakite iki standžių putų bei atsargiai įmaišykite į tešlą.
  5. 4. Tuomet tešlą pilkite į riebalais pateptą kepimo formą.
  6. 5. Keksą kepkite truputį daugiau nei 60 minučių maždaug 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  7. 6. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti bei paruoškite glajų: miltelinį cukrų sumaišykite su apelsino sultimis ir citrinos rūgštimi.
  8. 7. Po to apliekite glajumi keksą.
  9. 8. Ant viršaus galite užbarstyti cukatų (nuotraukoje žali kvadratukai – džiovinti greipfrutai, kurie labai tiko prie pyrago, bet visai nebūtina jų naudoti).
  10. 9. Pjaustykite ir skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau morkų keksų receptų rasite: Morkų keksai.

Irūna

Kaip skaniai atrodo, labai dabar norėčiau prie kavos puodelio. :)
Atsakyti
Kalėdinis keksas
(5)
Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
(2)
Nepaprastas grietinėlės ir kondensuoto pieno keksas
(10)