Purus keksas su spanguolėmis

2019-08-14 Autorius Su karamele

Purus keksas su spanguolėmis
Ant stalo - purus ir minkštas keksas su spanguolėmis. Šį kartą aš pati jį kepiau su džiovintomis spanguolėmis, nes tokių turėjau savo namuose, o jei turite šviežių arba šaldytų spanguolių - jis gausis tik dar gardesnis. Imbieriniai saldainiai tešloje suteikia pyragui papildomo aromato, tik aš šįkart naudojau sutarkuotą šviežią imbierą, manau, irgi idealiai tinka. Citrinos arba apelsino žievelė tešloje suteikia pyragui šviesią spalvą, kuri tik pagerina apetitą.

Ingredientai

    • miltai: 220 gramų (1,75 puodelio)
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • minkštas sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 220 gramų (1,3 puodelio)
    • tarkuota citrinos žievelė: 1 valgomojo šaukšto (arba apelsino žievelė)
    • kiaušiniai: 3
    • pienas: 75 mililitrų
    • spanguolės: 1 puodelio (~240 mililitrų; šviežios arba šaldytos)
    • kristalizuoti imbierini saldainiai: 4 valgomųjų šaukštų (supjaustyti gabaliukais)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Pailgą kekso formą (maždaug 22x12 centimetrų dydžio) padenkite su kepimo popieriumi arba patepkite plonu sluoksniu sviesto.
  2. 2. Tuomet į dubenį dėkite minkštą sviestą, supilkite cukrų, citrinos/apelsino žievelę ir viską maišykite maždaug 4-5 minutes, kol masė pasidarys puri bei balkšva.
  3. 3. Po vieną vis pamaišydamos įmuškite kiaušinius.
  4. 4. Tada kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską. Sausąjį mišinį po truputį sudėkite į sviesto masę. Supilkite pieną.
  5. 5. Viską maišykite tik kol masė taps vientisa - permaišyti tikrai nereikia, nes kitaip iškepęs keksas bus kietokas.
  6. 6. Po to į tešlą įmaišykite spanguoles bei imbierinių saldainių gabaliukus. Viską sudėkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  7. 7. Kepkite, kol prie dantų krapštuko bus prikibę tik keli maži gabaliukai - perkepti taip pat nereikia.
  8. 8. Keksui iškepti greičiausiai prireiks maždaug 50-60 minučių, bet visada stebėkite pagal savo orkaitę - man pačiai prireikė daugiau nei 60 minučių.
  9. 9. Iškepusį keksą kepimo formoje dar palikite maždaug 10 minučių. Lepinkitės!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Purus keksas su spanguolėmis
Keksas su uogiene
(1)
Cukinijų keksas su varškės sūriu
(1)