Trapūs senoviniai naminiai vafliai su pienu ir sviestu

2023-08-09 Autorius WorldRecipes.lt

Trapūs senoviniai naminiai vafliai su pienu ir sviestu
Tikra nostalgiją vis dar keliantis skanumynas... Šituos trapius vaflius senoje “Esta” elektrinėje kepyklėje sesė su mama kepdavo nuo tų laikų, kiek tik mano atmintis neša. Receptą atradau rudame sesės receptų sąsiuvinyje. Sakė, kad jis buvo dar mūsų močiutės. Skanu iki negalėjimo. Tikrai rekomenduoju pamėginti. ;)

Iš nurodytų ingredientų kiekių kraunant po šaukštą tešlos, man gaunasi maždaug 50 vafliukų.

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • pienas: 500 mililitrų (2 stiklinių)
    • miltai: 350 gramų (~2 stiklinių)
    • kiaušiniai: 2
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių (arba vanilės ankšties sėklyčių, vanilės pastos, vanilės ekstrakto, cukraus miltelių su natūralia vanile, vanilino arba vanilės kvapų - kas ko turi, kas kam patinka/tinka/priimtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir vanile.
  2. 2. Tada mušame po vieną kiaušinius, vis gerai išsukdami po kiekvieno.
  3. 3. Beriame dalį miltų - maišome, tuomet pieno - maišome, vėl miltų, vėl pieno - maišome, maišome, maišome.
  4. 4. Kepame vaflinėje, kol iškepa.
  5. 5. Iškepus vafliui, iškart jį sukame į tūtelę (tik nenusideginame pirštų...), nes labai greitai kietėja.
  6. 6. Laikome sandariai uždarytus (jeigu kartais tektų valgyti tik kitą dieną), nes laikant atvirai gali per naktį pritraukti drėgmės ir suminkštėti (bet vis tiek išlieka labai skanūs). Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau vaflių receptų rasite: Vaflių receptai.
Trapūs senoviniai naminiai vafliai su pienu ir sviestu
Trapūs senoviniai naminiai vafliai su pienu ir sviestu

Kamilė

Gavosi tikrai geri! Saldūs,traškūs-tokie kokie ir turi būti🙂.Ačiū❤
Atsakyti
Apelsininės kanelės
(5)