Panakota su apelsinine žele ir grietinėle

2023-12-31 Autorius Kviečiu į virtuvę

Panakota su apelsinine žele ir grietinėle
Panakota (panna cotta) su apelsinine žele ir grietinėle - tai lengvai ir greitai pagaminamas desertas, kuris yra lengvas ir iš savęs ir tuo pačiu gaivus. Šitaip gaminau jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu ateityje. Man asmeniškais tai pati geriausia panakotos versija, kurią kada esu mėginusi. Galėčiau girti ir girti, tačiau rekomenduoju tiesiog imti ir išmėginti jau šiandien. Suvalgysite gal net ir ne vieną porciją. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pirmam sluoksniui:
    • riebi grietinėlė: 1 litro
    • cukrus: 5-6 valgomųjų šaukštų
    • želatina: 25 gramų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    Antram sluoksniui: 
    • apelsininė želė: 1 pakelio
    • vanduo: 600 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
  2. 2. Tada į prikaistuvį supilkite grietinėlę. Suberkite cukrų ir vaniliną. Išmaišykite ir kaitinkite, kol cukrus ištirpsta.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite išbrinkusią želatiną. Kaitinkite ir maišykite, kol želatina ištirpsta.
  5. 4. Grietinėlės masę pilstykite į stiklinaites.
  6. 5. Dėkite bent kelioms valandoms vėsiai, kol sustingsta.
  7. 6. Po to apelsinų skonio želė užpilkite karštu vandeniu. Maišykite, kol grūdeliai ištirps.
  8. 7. Želė atvėsinkite iki kambario temperatūros ir užpilkite ant sustingusio pirmo panakotos sluoksnio.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
Panakota su apelsinine žele ir grietinėle

Panakota

Atrodo labai subtiliai, tikiuosi ir skonis puikus, pabandysiu, nesu gaminusi.
Atsakyti