1. Iš pradžių įjungiame orkaitę nustačiusios 170 laipsnių temperatūrą.
2. Tuomet migdolus paberiame ant lentos bei dideliu peiliu sukapojame.
Reklama
3. Sviestą išimtą iš šaldytuvo supjaustome gabalėliais, sudedame į dubenį su miltais, cukrumi, migdolais bei gniaužome pirštais kol viskas virs trupiniais ir nebeliks sviesto gabalų.
4. Tada kepimo formą (aš pati naudojau keturkampę 20×20 cm.) išklojame su kepimo popieriumi.
5. Suberiame du trečdalius trupinių, išlyginame bei suspaudžiame. Kepame maždaug 10-15 minučių, kol pasimatys, kad pradeda apskrusti.
6. Tuo tarpu, kol kepa, pasiruošiame įdarą. Maskarponę sumaišome su varške, kiaušiniais bei cukrumi.
7. Įtarkuojame gerai nuplautos citrinos žievelės bei įspaudžiame citrinos sulčių. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis.
8. Po to ant iškepusio pagrindo supilame maskarponės – varškės masę.
9. Ant viršaus sudedame obuolius, perbarstydamos spanguolėmis. Obuoliai truputį paskęs varškėje, taip ir turi būti. Apibarstome likusiais trupiniais. Kepame maždaug 40 minučių, kol pasimatys, kad viršus apkepęs.
10. Valgome kai bus visiškai atvėsęs. Skanaus!
Vaida
Tikrai labai skanus pyragas. Bus kartojamas ateityje!
Atsakyti
Vaida
Atsakyti