1. Pradžioje iš tešlai skirtų ingredientų suminkykite tešlą. Margarinas privalo būti kietas, supjaustytas nedideliais gabalėliais, tuomet daug lengviau minkyti tešlą (norint, galima naudoti sviestą). Tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
2. Tuomet įdarui puode ištirpdykite medų su cukrumi, dėkite susmulkintus riešutus (jei norisi, galima riešutų nesmulkinti), prieskonius ir pieną. Truputį pavirkite, kol susidarys karamelė.
Reklama
3. Tada iš šaldytuvo išimkite tešlą, trečdalį jos iškočiokite bei dėkite į riebalais išteptą formą. Suformuokite kraštelius. Ant tešlos pilame riešutinį karamelės sluoksnį bei tolygiai paskirstome.
4. Užklojame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Išėmusios iš formos palaukiame, kol atvės. Po to pabarstome cukraus pudra. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau riešutinių pyragų receptų rasite: Riešutiniai pyragai.