Grietininis tortas su braškėmis

2024-08-10 Autorius WorldRecipes.lt

Grietininis tortas su braškėmis
Rugpjūčio vidurys – tai laikas, kai vasara po truputį atsitraukia, užleisdama vietą rudeniui. Tačiau šis metų laikas dar dovanoja paskutines sultingas vasaros uogas, tarp jų – braškes. Šis grietininis tortas su braškėmis – tai puikus būdas užfiksuoti vasaros skonį torto pavidalu. Lengvai paruošiamas, gaivus ir itin skanus, jis taps bet kurios šventės puošmena. Braškės ne tik suteikia nepakartojamo skonio, bet ir yra turtingos vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su laisvaisiais radikalais.

Galimos ingredientų alternatyvos:

Jei šviežios braškės nėra pasiekiamos, šį tortą galima ruošti su šaldytomis braškėmis arba mėlynėmis. Taip pat tinka konservuoti persikai arba avietės, suteikiančios kitokį, bet taip pat gaivų skonį. Grietinės kremą galima pagardinti keliais lašais citrinos sulčių, kad skonis taptų dar gaivesnis.

Patiekalo gaminimo patarimai:

Norint, kad tortas būtų dar gaivesnis, galite įmaišyti šiek tiek šviežiai spaustų citrinų sulčių į grietinę. Biskvitą galite sulaistyti šiek tiek želė ar sultimis, kad jis būtų dar drėgnesnis. Želatiną būtina gerai išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai:

Braškės yra puikus antioksidantų, vitaminų ir mineralų šaltinis, tačiau reikia atkreipti dėmesį į torto sudėtyje esantį cukraus kiekį. Galite sumažinti cukraus kiekį arba pakeisti jį natūraliomis saldiklėmis, jei siekiate sveikesnio varianto.

Kalorijos:

Šio torto kalorijų kiekis yra apie 3500 kcal visame torto kiekyje, o vienoje porcijoje – apie 350 kcal, priklausomai nuo porcijos dydžio ir ingredientų naudojimo. 

Ingredientai

    • Cukrus: 200 g
    • Miltai: 200 g
    • Kiaušiniai: 5 vnt
    • Riebi grietinė: 1 kg
    • Braškės: 700 g
    • Želatina: 1 šaukštas
    • Vanilinis cukrus: 1 šaukštelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvito paruošimas: Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Įplakite miltus, kol tešla taps vienalytė.
  2. 2. Supilkite tešlą į apvalią kepimo formą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 35 minutes, kol biskvitas gražiai apskrus.
  3. 3. Kremo paruošimas: Želatiną užmerkite nedideliame kiekyje šalto vandens, kad ji išbrinktų. 300 g braškių sutrinkite iki vientisos masės, likusias supjaustykite griežinėliais.
  4. 4. Grietinę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, pertrintomis braškėmis ir želatina. Įmaišykite supjaustytas braškes.
  5. 5. Torto surinkimas: Atvėsintą biskvitą supjaustykite į tris lygias dalis.
  6. 6. Pirmą biskvito sluoksnį dėkite į torto formą, ištepkite kremu, uždėkite antrą sluoksnį, vėl tepkite kremu, ir taip sudėkite visus sluoksnius.
  7. 7. Torto viršų aptepkite likusiu kremu ir papuoškite likusiomis braškėmis.
  8. 8. Santrauka: Šis grietininis tortas su braškėmis – puikus pasirinkimas vasaros pabaigai. Gaivus, švelnus ir pilnas vasaros skonio, jis taps tikru hitu tiek šventėse, tiek kasdienėse akimirkose. Naudojant alternatyvias uogas ar vaisius, tortą galima pritaikyti pagal sezoną, todėl jis bus aktualus bet kuriuo metų laiku.
Grietininis tortas su braškėmis
Grietininis tortas su braškėmis
Grietininis tortas su braškėmis
Kokosinis varškės tortas Raffaello
(1)
Tortas "Paukščių pienas" pagal Jolantą
(6)
KIT KAT tortas
(2)
Tortas "Bounty"
(6)