Nekeptas braškių tortas | Receptas

2018-05-04 Autorius Andželikos virtuvėlė

Nekeptas braškių tortas | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Torto padui:
    Torto sluoksniams:
    • braškės: 500 gramų
    • grietinėlė: 250 gramų
    • cukrus: 6 valgomųjų šaukštų (galima įdėti ir daugiau)
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (arba šiek tiek vanilės aromato)
    • natūralus jogurtas: 150 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • želatina: 19 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Torto padas: Džiūvėsėlius sulaužykite, sumeskite į trintuvą su riešutais bei susmulkinkite, užpilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite. Torto formos dugną išklokite su kepimo popieriumi bei suberkite džiūvėsėlių masę, ją paskirstykite tolygiai, gerai suspauskite ir dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  2. 2. Pirmasis baltas sluoksnis: 7 gramus želatinos užmerkite vandenyje (kaip nurodyta ant pakelio). Tada 100 gramų grietinės bei 100 gramų jogurto išplakite su 2 valgomaisiais šaukštais cukraus ir vanile, įmaišykite ištirpintą želatiną. Tuomet 150 gramų grietinėlės išplakite iki standumo bei atsargiai įmaišykite į grietinės-jogurto masę. Supilkite kremą į torto formą bei dėkite į šaldytuvą, kol sustings.
  3. Reklama
  4. 3. Antrasis rausvas sluoksnis: 7 gramus želatinos užmerkite vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio. Po to 130 gramų braškių bei 2 valgomuosius šaukštus cukraus sudėkite į trintuvą, sutrinkite į tyrelę. Tada 100 gramų grietinės bei 50 gramų jogurto išplakite ir sumaišykite su braškėmis, paskui įmaišykite ištirpintą želatiną. 100 mililitrų grietinėlės išplakite iki standumo bei atsargiai įmaišykite į braškių kremą. Supilkite į torto formą (ant sustingusio pirmojo sluoksnio) bei vėl dėkite i šaldytuvą, kol sustings.
  5. 4. Trečiasis raudonas sluoksnis: 5 gramus želatinos užmerkite vandenyje. Tada 170 gramų braškių bei 2 valgomuosius šaukštus cukraus sutrinkite blenderiu į tyrelę, įmaišykite ištirpintą želatiną ir supilkite ant sustingusio rausvojo sluoksnio. Ant viršaus sudėkite likusias braškes bei vėl dėkite į šaldytuvą. Skanaukite!
  6. 5. Pastebėjimas: Sluoksniai pakankamai greitai sustingsta, cukraus kiekį, reguliuojame pagal save. Tortukas labai labai gardus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau braškių tortų receptų rasite: Braškių tortai.
Moliūginis tortas helovynui - smegenys
(1)
Pyragas kiaušinienė
(4)
Tortas "Miško mėlynė"
(11)
Šokolado ir citrusinių vaisių tortas
(3)
Tortas "Baltoji Svaja"
(6)
Morkų tortas Valentino dienai su Philadelphia sūrio kremu
(4)