Tortas "Opera" - visame pasaulyje labai gerai žinomas prancūziškas saldumynas, kuris jau yra atšventęs daugiau nei šimtą gimtadienių, tad jį drąsiai galima vadinti desertu, jau patapusiu klasika. Pats skonių derinys taipogi itin klasikinis, atrandantis kelią į daugelio žmonių širdis - šokoladas, kava, purūs riešutiniai biskvitai. Ir nors tortas, tik perskaičius receptą, gali pasirodyti kiek per riebus, neišsigąstame - šiuo atveju pirmasis žvilgsnis gali labai apgauti. Išties šis tortas nėra per daug riebus ar per daug saldus.
Ypatingai, jeigu mėgausitės nedideliu gabaliuku prie puodelio mėgstamos kavos, šnekučiuodamiesi apie neseniai matytą nuostabų spektaklį…
Skonis: 11/10. Tikrai fantastiškas, itin turtingo, išraiškingo skonio tortas. Šokoladas, kava ir purūs riešutiniai biskvitai idealiai sudera tarpusavyje ir, kaip jau paminėjau anksčiau, šis klasikinis skonių derinys - tvirtai tikiu - papirks daugelį ragautojų. Tortas nėra per daug riebus - jis tiesiog… labai teisingas. Toks, kokie privalo būti tortai. Ir sviestinių kremų tikrai rekomenduoju nebijoti - šiame deserte jie jaučiami labai maloniai. Taigi, verdiktas - vienuolika, mažiau ir negalėjau skirti. Tad, taip, jūs privalote išmėginti šį tortą kuo greičiau. Anksčiau ar vėliau, bet išmėginti tikrai privaloma.
Sudėtingumas: Nelengvas iššūkis ir teks gaminant kiek pasistengti.
Irena
Atsakyti