Šis tortas tiesiog TO-BU-LAS. Tortas itin minkštas, purus bei tiesiog tirpstantis burnoje. Skoniai itin dera vienas prie kito. Garantuotai patenka į mūsų šeimos tortų favoritų sąrašą.
1. Iš pradžių kiaušinius bei cukrų plakite, kol suputos ir jų kiekis padidės (maždaug 5 minutes).
2. Tuomet įpilkite aliejų, vėl paplakite. Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais. Paruoštą tešlą supilkite į dvi vienodas kepimo popieriumi išklotas kepimo formas (arba kepkite per 2 kartus), aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
Reklama
3. Atvėsusius biskvitus perpjaukite į 2 dalis (šitaip gausite 4 lakštus).
4. Tada vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite citrinos sultis. Kiekius pasirinkite pagal savo skonio receptorius.
5. Kremui grietinėlę išplakite su cukraus pudra bei citrinos sultimis iki standumo, sudėkite maskarponę ir išmaišykite iki vientisos masės.
6. Po to lazdyno riešutus pakepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, nulupkite odeles ir peiliu pasmulkinkite.
7. Paruoškite ganašą. Puode įkaitinkite grietinėlę, bet neužvirinkite. Atskirame dubenyje sudėkite sulaužytą šokoladą. Ant jo užpilkite įkaitintą grietinėlę, palikite 2 minutes ir maišykite kol šokoladas ištirps.
8. Atvėsinkite ir statykite į šaldytuvą visiškas atšaldymui. Kai masė visiškai atšals bei bus standesnė išplakite ganašą plakikliu, kol tampa purus (maždaug 1-1,5 minutes). Neperplakite, nes bus nevientisos konsistencijos.
9. Tuomet į tortinę padėkite pirmą biskvito lakštą, suvilginkite sirupu. Aptepkite virtu kondensuotu pienu, priberkite susmulkintų lazdyno riešutų ir sudėkite kremo. Dėkite antrą biskvitą, jį suvilginkite, aptepkite juodųjų serbentų džemu ir uždėkite kremo.
10. Vėl dėkite biskvitą ir sudėkite likusį kremą. Palikite tortą šaldytuve, kad sutvirtėtų. Atšalusį aptepkite šokolado ganašu bei puoškite pagal savo norus ir fantaziją.
Nu visai neskanus tortas gavosi. Viskas daryta tiksliai pagal receptą. Labai stiprus kiaušinių skonis. Fu.. Net gaila sugadintų produktų.
Atsakyti
Jolanta
Šiandien gaminu trečią kartą, o šiaip sau, nes produktų turiu,o ir be galo skanus. Nesigauna man gražiai papuošti, bet nesvarbu,kas ragavo, visiems labai patiko:)
Atsakyti
Jolanta
Gaminu šį tortą,tikrai skanus,tačiau pats gaminimas aprašytas netiksliai.Rašoma,išsikepu du lakštus,perpjaunama per pus-gaunasi 4.Tiek tikrąjame recepte,tiek su avietėm kur mergina aprašo,tik trys lakštai….Kaip jos tą tortuką padaro,neįsivaizduoju,bet aš gavusi 4lakštus,ant pirmojo sulaisčius tepu rududu,riešutai,kremas,dedu antrą ir juodieji ar kokia kitokia uogienė ir kremas,dedu trečią,suvilgau ir šį kartą susitryniau šilauoges su l mažai cukraus,( bus gaivesnis)+kremas,ir va tada ant viršaus ketvirtas.Kiek liko vandens su citrina,suvilgau,sutepu likusį kremą,o jau tada ant atvėsinto tepu glajų ir puošiu šilauogėmis ir gervuogėmis iš daržo.Beje,glajų darysiu šį kartą su juodu šokoladu.Šiaip,pabandysiu:)
Atsakyti
tortas gaunasi toks,kaip sako ,,NAMINIS,,Niekada nekomentuoju,kepu dažnai ir įvairius,bet šis -pranoko visus lukesčius! Gaunasi tikrai didelis (man biskvitai labai gerai iškilo),labai tinka džemas,nors aš dėjau spanguolių,o velykom - juod,serbentus dėsiu.Žodžiu,kepkit ir tikrai nesigailėsit o jei kažkam buvo neskanu,vadinas,kažką ne taip padarė.Ačiū už nuostabų receptą!!!
Atsakyti
Kepu
Atsakyti
gabi
Vaida
Milda
Atsakyti
Indre Malinauskiene
Atsakyti
Indre Malinauskiene
Atsakyti
Loreta
Atsakyti
Jurgita
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Bee
Atsakyti
aš
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Dijandra
Atsakyti