Nekeptas obuolių - vanilės sūrio tortas

2020-09-27 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Nekeptas obuolių - vanilės sūrio tortas
Obuoliai 🍏🍎kiek desertų ir saldumynų galima iš jų pasigaminti, tik reikia atrasti laiko. 😋💚 O kai laiko nėra, toks sūrio tortas sužavės savo skoniu ir paprastumu, o kas svarbiausia sutaupys daug Jūsų laiko virtuvėje. 

Gardus torto gabaliukas, kvapnios mėgstamos puodelis ir atsipalaidavimas nuo visų darbų garantuotas. 

Šiam mūsų tortui pagaminti nereikės orkaitės, bet turėsite vis tiek trumpam įjungti viryklę.

Vanilinį cukrų, jeigu norisi, galima pakeisti į vanilės ankštį.

Gamindama naudojau 20 centimetrų skersmens apvalią atsegamą torto formą.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sausainiai: 200 gramų (naudoju "McVities Digestives", bet tinka ir "Du gaideliai" arba "Selga")
    • sviestas: 60 gramų
    • cukrus: 30 gramų
    Obuolių sluoksniui:
    • obuoliai: 1 kilogramo (nulupti, su išimtais sėklalizdžiais ir supjaustyti kubeliais)
    • vanduo: 300 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 4 arbatinių šaukštelių
    • šviežios citrinos sultys ir žievelė: iš 1 vnt.
    • cukrus: 80 gramų
    • želatina: 15 gramų
    • vanduo: 60 mililitrų (želatinos išbrinkinimui)
    Sūrio sluoksniui:
    • 33-36% riebumo grietinėlė: 100 mililitrų
    • maskarponės sūris: 200 mililitrų
    • cukraus pudra: 50 gramų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • želatina: 10 gramų
    • vanduo: 50 mililitrų (želatinos išbrinkinimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sūrio torto pagrindas: Sviestą ištirpiname.
  2. 2. Sausainius smulkiai sutriname bei sumaišome su cukrumi ir tirpintu sviestu.
  3. Reklama
  4. 3. Tada išklojame pergamentiniu popieriumi torto nusegamais kraštais formos dugną, sudedame trupinius bei prispaudžiame prie dugno.
  5. 4. Padedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
  6. 5. Obuolių sluoksnis: Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame maždaug 20 minučių, kad išbrinktų.
  7. 6. Po to ištirpiname karšto vandens vonelėje.
  8. 7. Obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius ir supjaustome maždaug 1,5 centimetro dydžio kubeliais.
  9. 8. Supjaustytus obuolius sudedame į keptuvę, įpilame vandens, citrinos sultis, įdedame cukrų, vanilinį cukrų bei nutarkuotą citrinos žievelę.
  10. 9. Pastatome keptuvę ant vidutinio kaitrumo ugnies, nuolatos maišydami, užviriname ir verdame dar maždaug 8-10 minutes, kol obuoliai suminkštėja.
  11. 10. Į šiltą obuolių masę įpilame ištirpintą šiltą želatiną bei gerai išmaišome, atvėsiname.
  12. 11. Atvėsusią obuolių masę sudedame ant paruošto sausainių pagrindo, išlyginame bei statome į šaldiklį maždaug 10-15 minučių, tuomet pastatome į šaldytuvą, kad apstingtų.
  13. 12. Sūrio sluoksnis: Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame maždaug 20 minučių, kad išbrinktų.
  14. 13. Tada ištirpiname karšto vandens vonelėje ir atvėsiname.
  15. 14. Iki standumo išplakame grietinėlę.
  16. 15. Tuomet į išplaktą grietinėlę sudedame cukraus pudrą, vanilinį cukrų, maskarponę ir išmaišome.
  17. 16. Po to supilame atvėsusią želatiną ir viską gerai išplakame.
  18. 17. Supilame masę ant obuolių sluoksnio, išlyginame ir statome tortą į šaldytuvą stingti bent jau 5 valandoms, o idealiausiu atveju per visą naktį. Skanaus!
  19. nekeptas sūrio tortas
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Tortas "Paukščių pienas" pagal Jolantą
(6)