Šokoladinis tortas "Triufelis"

2018-09-04 Autorius Baking Secrets

Šokoladinis tortas "Triufelis"
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 20 centimetrų apskritas tortas.

Ingredientai

    • kiaušinių tryniai: 6
    • kiaušinių baltymai: 5
    • cukrus: 120 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kakava: 20 gramų
    • karštas vanduo: 2 šaukštų
    • miltai: 140 gramų
    • krakmolas: 20 gramų
    Sirupui:
    • vanduo: 3 šaukštų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • romas: 1 šaukšto (arba likeris)
    Kremui:
    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • grietinėlė: 500 mililitrų (bent 35% riebumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kremui grietinėlę pakaitiname iki užvirimo ribos, bet neužviriname. Šokoladą sulaužome bei sudedame į dubenį, užpilame karšta grietinėle. Paliekame kelioms minutėms pastovėti, o tuomet išmaišome, kad ištirptų visas šokoladas. Paliekame kambario temperatūroje, kad pravėstų, o tada įdedame į šaldytuvą, kad visiškai atšaltų.
  2. 2. Biskvitams baltymus išplakame su druska bei 70 gramų cukraus. Padedame į šalį.
  3. Reklama
  4. 3. Po to kitame dubenyje išplakame kiaušinio trynius su likusiu cukrumi, kol masė pabals (maždaug 5 minutes plakant plaktuvu).
  5. 4. Karštame vandenyje ištirpinkite kakavą. Miltus, krakmolą įsijokite į trynius. Įmaišykite kartu su ištirpinta kakava.
  6. 5. Palengva, trimis dalimis į tešlą įmaišome išplaktus baltymus.
  7. 6. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Ant kepimo popieriaus nusibrėžiame 20 centimetrų dydžio skritulius arba kepimo popieriumi išklojame kepimo formas.
  8. 7. Padaliname tešlą į 8 dalis (maždaug po 0,5 puodelio tešlos vienam biskvitui), paskleidžiame ant kepimo popieriaus, kepame maždaug 5–8 minutes.
  9. 8. Tuomet sirupui vandenį bei cukrų užverdame ir verdame, kol ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies. Palaukiame, kol truputį atvės, įmaišome romo (arba likerio).
  10. 9. Kai jau esame pasirengę tortą sluoksniuoti, grietinėlės ir šokolado mišinį išimame iš šaldytuvo bei gerai išplakame plaktuvu, kol susidarys kreminė masė.
  11. 10. Tada imame torto formą bei sluoksniuojame tortą. Dedame biskvitą, sulaistome sirupu bei užtepame kremo, vėl dedame biskvitą, sulaistome sirupu, tepame kremo. Taip sluoksniuojame, kol viską sudedame. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Dedame tortą į šaldytuvą visai nakčiai.
  12. 11. Paskui išimame tortą iš formos, ant torto viršaus užbarstome kakavos. Mėgaujamės:)
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.
Bananinis medaus tortas
(1)
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)