Nekeptas tiramisu tortas su maskarponės kremu

2023-10-06 Autorius WorldRecipes.lt

Nekeptas tiramisu tortas su maskarponės kremu
Šis nekeptas tortas nėra Tiramisu desertas, juos jau tikriausiai visi esate skanavę. Šį kartą norėjau sukurti kažką tokio, kas skoniu primintų Tiramisu, bet savo konsistencija būtų tarsi tortas. Gavosi fantastiškas kavos skonio tortukas su maskarponės kremu (beje, torto nereikia kepti!). Labai labai rekomenduoju pasigaminti ir Jums. Skonis fantastiškas!  

Ingredientai

    • maskarponės sūrio: 500 gramų
    • 35% riebumo grietinėlės: 200 gramų
    • desertinės varškės (plombyro skonio): 180 gramų
    • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
    • želatinos: 2 valgomųjų šaušktų
    • sausainių "Lady fingers": 1 pakelio
    • espresso kavos: 1 puodelio
    • amareto likerio: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • kakavos: pabarstymui
    • juodojo šokolado drožlių: ~50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną maždaug 10 minučių užmerkite keliuose šaukštuose šalto vandens, kad išbrinktų.
  2. 2. Grietinėlę standžiai išplakite su cukrumi.
  3. 3. Įmaišykite desertinę varškę ir maskarponę.
  4. 4. Želatiną kaitinkite ant vandens vonelės, kol ištirps.
  5. 5. Tuomet sumaišykite su keliais šaukštais kremo, pravėsinkite ir įmaišykite į likusį kremą.
  6. 6. Damų pirštelius gerai išmirkykite kavoje, pašlakstykite likeriu ir išdėliokite ant tortinės dugno.
  7. 7. Supilkite kremą ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai.
  8. 8. Prieš patiekdami apibarstykite kakavos milteliais ir šokolado drožlėmis. Skanaukite!
Nekeptas tiramisu tortas su maskarponės kremu
Kreminio sūrio ir mangų tortas (cheesecake)
(5)
Kavos tortas su biskvitu ir šokoladiniu glajumi
(1)
Moliūginis sūrio tortas su maskarpone ir kremine varške
(4)