Tai jau ne pirmas mano pačios kepinys-gaminys su juodaisiais serbentais. Iš tiesų, turiu pripažinti, kad buvo laikai, kai juodųjų serbentų pyraguose ar tortuose niekada per daug nemėgau, nes jie būdavo kažkaip per rūgštus. Vaikystėje man patys mėgstamiausi serbentai buvo geltonieji.
Tai kas gi tas Ombre tortas, kurį aš gaminau savo berniuko gimtadieniui? Ombre - kai torto spalvos palaipsniui pereina iš vienos į kitą, jos tamsėja arba šviesėja. Tai mano yra pirmas bandymas žaisti su tokio tipo tortais. Labai gardžiai bei gražiai atrodo pjūvis! Visai nenaudojau dažų ir dariau 3 spalvų sluoksnius. Pradžiai tikrai užteko ir tokio bandymo. Gali būti, kad kada pamėginsiu biskvitinį Ombre tortą su žymiai daugiau spalvų bei sluoksnių. Tik nežinau ar skonis nuo to dar pasikeis, nes pavyko jis tikrai puikiai. Skonis buvo gaivus, šiek tiek rūgštokas juodųjų serbentų jogurtinis-sūrio tortas su biskvitiniu pagrindu.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Truputį ilgiau palaukčiau, kol apstingsta torto įdaras prieš pilant želė arba stengčiausi pilti lėčiau. Aš pati pyliau didele srove ir viduriukas šiek tiek išsiliejo, sluoksniai nesigavo visiškai vienodai gražus bei lygūs.
Gaminant buvo naudojama 20 centimetrų apvali forma.