Moliūginis sūrio tortas su maskarpone ir kremine varške

2020-11-13 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Moliūginis sūrio tortas su maskarpone ir kremine varške
Toks moliūginis sūrio tortas yra toks rudeniškas bei kvepiantis cinamonu. Visi kas ragavo, sakė, kad tai geriausias iki šiol skanautas sūrio tortas. Tad skubu dalintis su Jumis receptu.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę, kurioms prireiks mūsų tortui tikriausiai jau visi žino, bet jei ką trumpai priminsiu. Moliūgus supjaustykite riekėmis, žievelės nenulupkite. Sudėkite į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. kol moliūgai suminkštėja. Atvėsinkite bei sutrinkite iki vientisos masės maisto smulkintuvu. Iš tokios tyrės galite gaminti padažus, kepkite keksiukus, virkite sriubas, o kas lieka užšaldykite ir šaldymo kameroje - turėsite moliūgų tyrės, kai tik norėsis gaminti, reikės tik atšildyti.

Mano naudojama kepimo forma 22 centimetrų skersmens.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sausainiai: 180 gramų
    • smulkinti graikiniai riešutai: 50 gramų
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas muskatas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 100 gramų
    Kremui:
    • maskarponė: 500 gramų
    • kreminė varškė: 200 gramų
    • rudas cukrus: 1 stiklinės (200 gramų)
    • moliūgų tyrė: 400 gramų
    • grietinė: ketvirtadalio stiklinės (60 gramų)
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas muskatas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • maltas imbieras: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 4
    Viršui:
    • graikiniai riešutai: 1 saujos
    • klevų sirupas: kelių šlakelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sausainius sutrupinkite iki trupinių.
  2. 2. Sumaišykite su prieskoniais bei kapotais graikiniais riešutais.
  3. 3. Ištirpinkite sviestą ir supilkite ant trupinių bei gerai išmaišykite.
  4. 4. Kepimo formą išklokite su folija arba su kepimo popieriumi. Suberkite sausainius. Suspauskite padarydami padą.
  5. 5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir kepkite maždaug 10 minučių, kol gražiai apskrunda.
  6. 6. Palikite atvėsti.
  7. 7. Kremas: Maskarponės sūrį, kreminį sūrį bei rudąjį cukrų išsukite iki purios vientisos masės. Atidėkite į šalį.
  8. 8. Įmaišykite moliūgų tyrę, grietinę, suberkite kukurūzų krakmolą, cinamoną, muskatą, imbierą, druską bei vanilės ekstraktą. Po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išplakdami.
  9. 9. Pasiruoštą sūrio bei moliūgų masę supilkite ant sausainių pado.
  10. 10. Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių.
  11. 11. Po to temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite dar maždaug 60-70 minučių, kol torto kraštai paliks tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.
  12. 12. Tortą palikite pravėsti iki kambario temperatūros orkaitėje, pravėrus jos dureles.
  13. 13. Paskui sūrio tortą dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o idealiausia per visą naktį.
  14. 14. Galiausiai ant viršaus torto berkite susmulkintus graikinius riešutus bei apšlakstykite klevų sirupu. Lepinkitės!
  15. moliūginis sūrio tortas
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.
  17. moliūginis sūrio tortas su maskarpone
Alkava - aguoninis tortas su morengais
(2)
Varškės ir slyvų tortas pagal Beatą
(21)