Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu🥕

2020-04-06 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu🥕
Šis morkų tortas gaunasi drėgnas, sotus, kvapnus ir labai gardus. Skanaudami net nesuprasite, kad tortas pagamintas iš morkų. Kuo ilgiau pastovės šaldytuve - tuo taps gardesnis. 👌

Tortui gaminti aš naudojau orkaitės skardą 33x36 centimetrų dydžio.

Ingredientai

    Biskvitui:
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • soda: 2 arbatinių šaukštelių (nugesinti nereikia)
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
    • tarkuotos morkos: 350 gramų
    • stambiai kapoti graikiniai arba lazdyno riešutai: 200 gramų
    • kokoso drožlės: 70 gramų
    • rudas cukrus: 200 gramų
    • tarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    • apelsino sultys: iš 1 vnt.
    • kiaušiniai: 4 (dideli)
    • aliejus: 200 gramų
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 500 gramų (kambario temperatūros)
    • 35% riebumo plakamoji grietinėlė: 250 mililitrų (atšaldyta)
    • cukraus pudra: 100 gramų (arba pagal skonį)
    • citrinos sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį įsijojame miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir muskato riešutą, viską sumaišome.
  2. 2. Į kitą dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir išplakame su mikseriu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet įpilame aliejaus ir plakame, kol gerai susimaišys.
  5. 4. Įtarkuojame apelsino žievelę ir įpilame spaustų apelsinų sulčių, išmaišome.
  6. 5. Palaipsniui įmaišome miltų mišinį.
  7. 6. Įdedame tarkuotas morkas, skrudintus riešutus ir kokoso drožles. Viską gerai mentele išmaišome.
  8. tarkuotos morkos, skrudinti riešutai, kokoso drožlės
  9. 7. Tuomet į orkaitės skardą įtiesiame kepimo popierių.
  10. 8. Masę tolygiai paskleidžiame.
  11. 9. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  12. 10. Ar biskvitas jau iškepė, patikriname mediniu pagaliuku: įkištas ir ištrauktas, jis privalo likti sausas.
  13. 11. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
  14. 12. Po to dedame lėkštę arba kepimo formos dugną (20 centimetrų skersmens) ant biskvito ir iš jos pagal formą išpjauname 3 apvalius lakštus. Trečią lakštą reikės sudurti iš biskvito likučių (jį dėsime į torto apačią).
  15. išpjauti biskvito lakštai
  16. 13. Likusį biskvitą susmulkiname į trupinius.
  17. 14. Paruošiame kremą: Grietinėlę išplakame iki standžių putų.
  18. 15. Atskirame inde maskarponės sūrį išsukame su cukraus pudra bei citrinos sultimis.
  19. 16. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišome į maskarponės masę.
  20. 17. Surenkame tortą: Dedame pirmą biskvitą viršutine dalimi į apačią ant tortinės ir tolygiai paskleidžiame trečdalį kremo.
  21. 18. Ant kremo viršutine dalimi į apačią dedame antrą biskvitą, šiek tiek paspaudžiame ir aptepame antru trečdaliu kremu.
  22. 19. Tuomet uždedame trečią biskvitą, paspaudžiame ir aptepame likusiu kremu.
  23. 20. Šonus taipogi aptepame kremu.
  24. 21. Smulkintais biskvito trupiniais padengiame torto šonus bei viršų.
  25. 22. Puošiame pagal savo skonį, fantaziją ir norus.
  26. 23. Tortą padedame į šaldytuvą, kad pastovėtų bent per naktį. Pastovėjęs ilgiau tortas tampa skanesnis!
  27. pagamintas morkų tortas
  28. 24. Prapjauname ir lepinamės!
  29. prapjautas morkų tortas
  30. 25. Pastebėjimas: Taip pat žemiau prisegu ir video pagal kurį gaminau, tik aš dėjau mažiau cukraus ir dar padariau kelis pakeitimus. Bet gal bus įdomu pažiūrėti. :)
  31. )


Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

M

Superinis receptas tikrai darysiu dar ne kartą. Šiaip gaunasi didelis, užtenka ~12 žmonių.
Atsakyti
Karališkas Tortas Napoleonas
(27)
Veganiškas šokoladinis tortas su lengvai šokoladiniu kremu
(5)
Moliūginis tortas helovynui - smegenys
(1)
Aguonų tortas su maskarpone
(6)