Cappuccino - kapučino tortas su maskarponės ir grietinėlės kremu

2023-09-08 Autorius WorldRecipes.lt

Cappuccino - kapučino tortas su maskarponės ir grietinėlės kremu
Jau ganėtinai seniai kepiau tokį didelį ir rimtą tortą. Šis buvo skirtas vyro bendradarbiams, jo gimtadienio proga, tad teko pasistengti - tešla vos tilpo į dubenį. Viskas gavosi puikiai, tortas drėgnas ir aromatingas, tik kitą kartą aš dėčiau dar daugiau kremo. Nors visi kas paragavo, sakė kad jis fantastiškas. Bet aš kaip didžiulė kremų mėgėja, kitą kartą jo dėsiu kiek daugiau (bus tortas dėl manęs). Tačiau kadangi jis sulaukė daugybės pagyrų, tai dalinuosi tokiu, kurį visi ir gyrė! Mėginkite! :)

Nurodyti ingredientai yra 26 centimetrų skersmens tortui.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kakavos milteliai: 90 gramų
    • verdantis vanduo: 12 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 6 (dideli)
    • pienas: 100 mililitrų
    • miltai: 340 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 370 gramų
    • tirpios kapučino kavos milteliai: 3 valgomųjų šaukštų
    Tortui sulaistysi:
    • amareto likeris: 3 valgomųjų šaukštų
    • juoda kava: 120 mililitrų
    • vyšnių sirupas: 1 arbatinio šaukštelio
    Kremui:
    • plakamoji grietinėlė: 200 gramų
    • kambario temperatūros maskarponė: 500 gramų
    • tirpios kapučino kavos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pasiruoškite biskvitus. Kakavą sumaišykite su kapučino milteliais bei užpilkite verdančiu vandeniu ir kambario temperatūros pienu. Išmaišykite.
  2. 2. Įsukite sviestą bei cukrų, po vieną įplakite kiaušinius.
  3. Reklama
  4. 3. Galiausiai suberkite miltus su kepimo milteliais bei užmaišykite vientisą šokoladinę tešlą, ją supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  5. 4. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, iki į vidurį įsmeigtas pagaliukas ištrauktas liks sausas bei neapsivėlęs tešla.
  6. 5. Biskvitą pravėsinkite bei perpjaukite į tris dalis.
  7. 6. Tuomet į atvėsusią juodą kavą supilkite likerį bei sirupą.
  8. 7. Išmaišykite bei sulaistykite kiekvieną torto biskvitą.
  9. 8. Tada maskarponę iki vientisos masės suplakite su cukrumi bei kapučino milteliais.
  10. 9. Grietinėlę standžiai suplakite bei įmaišykite į maskarponę.
  11. 10. Gautu kremu pertepkite tortą bei pastatykite į šaldytuvą, kad susigertų ir sutvirtėtų.
  12. 11. Laikykite bent 5–8 valandas, o tuomet jau galite ragauti. Skanaus!
Cappuccino - kapučino tortas su maskarponės ir grietinėlės kremu
Nekeptas tiramisu tortas su maskarponės kremu
(1)
Tortas "Paukščių pienas" pagal Jolantą
(6)
Blynų tortas Petsonas
(2)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir braškėmis | Receptas
(8)