Maskarponės sūrio tortas su želė gabaliukais

2021-12-09 Autorius Kviečiu į virtuvę

Maskarponės sūrio tortas su želė gabaliukais
Šis maskarponės sūrio tortas su želė gabaliukais užgimė visai ekspromtu, iš to ką suradau šaldytuve. Nesivadovavau jokiu turėtu receptu, o tiesiog maišiau, ragavau ir gavosi tikrai gerai. Kiek gaila, kad nepadariau torto pjūvio, nes tortas iškeliauvo iš namų švęsti gražaus draugės gimtadienio. Bet patikėkite, tikrai verta pasigaminti!;)

Mano ingredientų kiekiai pritaikyti 24 centimetrų kepimo formai. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 0,5 stiklinės
    Kremui:
    • mėgstama želė: 1 pakelio (+ 400 mililitrų vandens)
    • grietinėlė: 500 mililitrų
    • maskarponė: 250 gramų
    • natūralus jogurtas: 300 mililitrų
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • želatina: 3 valgomųjų šaukštų (+100 mililitrų vandens)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoškite želė. Į dubenį suberkite želė miltelius, užpilkite karštu vandeniu ir maišykite, kol ištirpsta.
  2. 2. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
  3. Reklama
  4. 3. Želatiną, kurią naudosite kremui užpilkite virintu vėsiu vandeniu ir palikite brinkti.
  5. 4. Biskvitui kiaušinius išsukite su cukrumi ir vanilinu. Įsijokite miltus.
  6. 5. Gautą masę supilkite į kepimo formą ir kepkite gerai įkaitintoje iki 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
  7. 6. Sustingusią želė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Maskarponę sumaišykite su jogurtu ir cukrumi. Suberkite želė gabaliukus.
  8. 7. Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
  9. 8. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Silpna srovele supilkite į paruoštą kremą. Gerai išmaišykite.
  10. 9. Kremą supilkite ant atvėsusio biskvito.
  11. 10. Dėkite į šaldytuvą stingti. Lepinkitės!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau maskarponės sūrio tortų receptų rasite: Maskarponės sūrio tortai.