Meksikietiškas užkandis - vegetariški tortilijų skrebučiai (Vegetarian Mexican Tostadas)

2023-01-27 Autorius Lithuanian in the USA

Meksikietiškas užkandis - vegetariški tortilijų skrebučiai (Vegetarian Mexican Tostadas)
Ar kada patyrėte tą jausmą, kai jau visi mėsos ir žuvies patiekalai tarsi visai nusibodo, ir norisi kokio nors visiškai naujo nemėginto skonio? Būtent toks meksikietiškas užkandis yra fantastiškas pasirinkimas šioje nedėkingoje situacijoje. Pirmąkart vegetariškų tortilijų skrebučių paragavau keliaudama - "Taco Bell" greitojo maisto užkandinėje. Ir buvau itin maloniai nustebinta ne tik skoniu, išvaizda, bet ir tuo, kad skrebučiai buvo visiškai be mėsos. Be abejonės, aš nebūčiau aš, jei savo virtuvėje neatkurčiau skrebučių recepto, kuris man patiko. Be to, receptą pavyko atkurti itin taikliai, dėl to iškart dalinuosi ir su visais skaitytojais - Jumis!

Nuostabus skonis kartais reikalauja šiek tiek pastangų. Taip, naminę pupelių užtepėlę šiek tiek užtrunka paruošti, bet ją galima panaudoti ne tik šiems skrebučiams. Aš ją itin mėgstu skanauti pusryčiams užsitepusi ant paskrudinto batono, ar su kiaušiniene, ar omletu. Lotynų Amerikos šalyse ši užtepėlę yra patiekiama ir prie kepsnių ar keptos vištos. Labai universalus dalykas. 

Tortilijas taipogi galite išsikepti iš anksto, tik paskui jas laikome sandariame inde, kad šios nesuminkštėtų. Na, o aštriųjų paprikų padažą galima rinktis pagal savo norus ir skonį. Jungtinėse Amerikos Valstijose tokių padažų yra daug ir pačių įvairiausių, jie yra skystos konsistencijos, be jokių daržovių gabaliukų. Kažkas panašaus kaip "Tabasco" padažas, tik raudonos spalvos. Manau ir mūsų šalyje panašių galite atrasti pasižvalgę padažų arba meksikietiško maisto skyreliuose. 

Tikrai rekomenduoju imtis gamybos jau dabar, labai gardu!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • tortilijos: 12 nedidelių
    • susmulkinti salotos lapai: 2 saujų ("Iceberg" ar panašiai)
    • sūresnis baltas sūris: 150 gramų (arba kitas mėgstamas sūris)
    • pupelių užtepėlė pagal šį receptą: 1 stiklinės
    • avokadai: 2
    • pomidorai: 2 vidutinio dydžio
    • aliejus (kepimui)
    • aštriųjų paprikų padažas (arba kitas mėgstamas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į keptuvę įpilkite aliejaus. Aš pati naudojau vidutinio dydžio keptuvę ir įpyliau maždaug pusę keptuvės aliejaus. Aliejų įkaitinkite ant vidutinės kaitros.
  2. 2. Dėkite vieną tortiliją ir kepinkite iš abiejų pusių, kol tortilija įgauna gražią auksinę spalvą ir pasidaro traški.
  3. Reklama
  4. 3. Iškepusias tortilijas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius.
  5. 4. Šitaip po vieną iškepkite visas tortilijas.
  6. 5. Tuomet pomidorus ir avokadus supjaustykite nedideliais kubeliais.
  7. 6. Varškės sūrį sutrupinkite. Jei pasirinksite naudoti fermentinio tipo sūrį, tada jį sutarkuokite smulkia tarka.
  8. 7. Skrebučių patiekimas: Imkite pora skrebučių, juos dėkite į lėkštę, užtepkite gerą šaukštą pupelių užtepėlės ant kiekvieno skrebučio.
  9. 8. Tada apšlakstykite aštriu padažu, dėkite susmulkintą salotą, pomidoro ir avokado kubelius.
  10. 9. Užberkite sūriu ir patiekite. Valgykite iškart. Skanaus!
  11. 10. Patarimas: Jei vienu kartu visų tortilijų skrebučių planuojate nepatiekti, tada iškepusias tortilijas laikome sandariame inde, kad jos nesuminkštėtų ir būtų traškios kitą dieną.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau skrebučių receptų rasite: Skrebučių receptai.
Meksikietiškas užkandis - vegetariški tortilijų skrebučiai (Vegetarian Mexican Tostadas)
Meksikietiškas užkandis - vegetariški tortilijų skrebučiai (Vegetarian Mexican Tostadas)
Meksikietiškas užkandis - vegetariški tortilijų skrebučiai (Vegetarian Mexican Tostadas)

Saulė

Gaminau pagal šį receptą, tik dar įdėjau konservuotų kukurūzų. Labai pasiteisino. Rekomenduoju pasigaminti visiems. ;)
Atsakyti
Meksikietiškas užkandis - vegetariški tortilijų skrebučiai (Vegetarian Mexican Tostadas)
Traškios vištienos juostelės džiūvėsėliuose, keptos orkaitėje
(2)