Ar kada patyrėte tą jausmą, kai jau visi mėsos ir žuvies patiekalai tarsi visai nusibodo, ir norisi kokio nors visiškai naujo nemėginto skonio? Būtent toks meksikietiškas užkandis yra fantastiškas pasirinkimas šioje nedėkingoje situacijoje. Pirmąkart vegetariškų tortilijų skrebučių paragavau keliaudama - "Taco Bell" greitojo maisto užkandinėje. Ir buvau itin maloniai nustebinta ne tik skoniu, išvaizda, bet ir tuo, kad skrebučiai buvo visiškai be mėsos. Be abejonės, aš nebūčiau aš, jei savo virtuvėje neatkurčiau skrebučių recepto, kuris man patiko. Be to, receptą pavyko atkurti itin taikliai, dėl to iškart dalinuosi ir su visais skaitytojais - Jumis!
Nuostabus skonis kartais reikalauja šiek tiek pastangų. Taip,
naminę pupelių užtepėlę šiek tiek užtrunka paruošti, bet ją galima panaudoti ne tik šiems skrebučiams. Aš ją itin mėgstu skanauti pusryčiams užsitepusi ant paskrudinto batono, ar su kiaušiniene, ar omletu. Lotynų Amerikos šalyse ši užtepėlę yra patiekiama ir prie kepsnių ar keptos vištos. Labai universalus dalykas.
Tortilijas taipogi galite išsikepti iš anksto, tik paskui jas laikome sandariame inde, kad šios nesuminkštėtų. Na, o aštriųjų paprikų padažą galima rinktis pagal savo norus ir skonį. Jungtinėse Amerikos Valstijose tokių padažų yra daug ir pačių įvairiausių, jie yra skystos konsistencijos, be jokių daržovių gabaliukų. Kažkas panašaus kaip "Tabasco" padažas, tik raudonos spalvos. Manau ir mūsų šalyje panašių galite atrasti pasižvalgę padažų arba meksikietiško maisto skyreliuose.
Tikrai rekomenduoju imtis gamybos jau dabar, labai gardu!
Saulė
Atsakyti