Tokius užkandinius keksiukus su mėsa ir sūriu tiesiog privalote išmėginti. Jie gaunasi nerealiai skanūs. Galima nustebinti ne vieną svečią, kai užsuka į svečius.
Ingredientai
kiaušiniai: 2
kefyras: 0,5 stiklinės (arba kiek daugiau; 1 stiklinė - 20 mililitrų)
miltai: 1,5 stiklinės
kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
cukrus: 1 valgomojo šaukšto
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
puskietis fermentinis sūris: 180 gramų (tinka ir kietasis arba turimas fermentinis)
kapotų petražolių, salierų ir bazilikų lapelių mišinys: 1 saujelės
špinatai: 1 didesnės saujos (arba zelandinių špinokų lapeliai)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sūrį sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, kumpelį supjaustykite kubeliais ir dėkite į dubenį.
2. Tada ten pat dėkite svogūnų laiškus, žoleles, česnakus, supjaustytus špinatų lapelius ir maltus pipirus.
Reklama
3. Viską permaišykite.
4. Tuomet kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, pilkite kefyrą, paplakite, berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.
5. Gautą tešlą supilkite ant kitų komponentų ir gerai išmaišykite.
6. Gausis ganėtinai tiršta masė. Dėkite ją į silikonines keksiukų formeles ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug pusvalandį.
7. Išėmusios pravėsinkite ir patiekite.
8. Man jie labai tinka prie sultinio arba kefyro stiklinės. Gardūs tiek šilti, tiek jau atvėsę, labai tinka įsidėti ir į kokią iškylą.
9. Prie jų, jeigu norisi, galima patiekti ir mėgstamą padažą arba šviežių daržovių. Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau užkandinių keksiukų receptų rasite: Užkandiniai keksiukai.