Sūrio krepšeliai su įdaru - voveraitėmis ir Brie sūriu

2023-07-30 Autorius WorldRecipes.lt

Sūrio krepšeliai su įdaru - voveraitėmis ir Brie sūriu
Trapūs ir labai skanūs sūrio krepšeliai su švelniu voveraičių įdaru - fantastiška užkandėlė prie taurės vyno. Krepšeliai gaunasi labai traškūs, tiesiog ištirpsta burnoje... Vienintelis jų minusas, kad su tokia trapia tešla ganėtinai sunku dirbti, sunku patiekti ir reikia kiekvieną svečią įspėti, kad smarkiai negriebtų. :) Alternatyva šiam minusui - kepti ir patiekti mažose keraminėse formelėse, bet man tokių skonis labiau patinka, tad rekomenduoju išmėginti mano variantą!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • kvietinių miltų: 150 mililitrų
    • selėnėlių: 100 mililitrų (arba kelių grūdų miltų)
    • druskos: žiupsnelio
    • sviesto: 100 gramų
    • smulkiai tarkuoto parmezano: 100 mililitrų
    • alyvuogių aliejaus: 1 arbatinio šaukštelio
    • šalto vandens: 2 arbatinių šaukštelių
    • džiovinto baziliko: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • voveraičių: 250 gramų
    • svogūnų: 1-2
    • brie sūrio: 150 gramų
    • grietinės: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • šviežių arba džiovintų čiobrelių: pagal skonį
    • sviesto: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlai sumaišykite miltus, prieskonius, parmezaną, aliejų ir vandenį, stambia tarka sutarkuokite atšaldytą sviestą.
  2. 2. Tada tešlą suminkykite į rutulį, suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, kol tešla "ilsisi" šaldytuve, pasiruoškite įdarą - voveraites nuvalykite ir supjaustykite (didesnes - pusiau, mažesnes palike sveikas), svogūnus smulkiai sukapokite.
  5. 4. Įkaitintoje keptuvėje išlydykite sviestą ir jame apskrudinkite svogūnus su voveraitėmis.
  6. 5. Tuomet pilkite grietinę, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais.
  7. 6. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  8. 7. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja mažas kepimo formeles. Nors "iškočiokite" gal nėra labai tikslus išsireiškimas, nes tešla gaunasi trapi, tad veikiau ja rankomis išlipdykite formelių dugną. Formelių sviestu tepti nereikia, neprilips.
  9. 8. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
  10. 9. Ištraukite krepšelius, pripildykite pasiruošto įdaro ir kepkite dar 10 minučių.
  11. 10. Iškeptus atsargiai išimkite iš formelių (aš kepiau metalinėse krepšelių formelėse) ir, kol dar karšti, apdėliokite Brie sūrio gabaliukais.
  12. 11. Patarimas: Jei voveraičių turite perpus mažiau, nei reikia (man yra taip nutikę per neapsižiūrėjimą), pusei krepšelių galima padaryti įdarą su kalakutienos kumpeliu - pirkau turėjau šaltai rūkytą kalakutienos kumpelį. Pakepiname pusę svogūno, gabaliuką žalios paprikos, įdedame šaukštelį pomidorų tyrės ir kai pasitroškins - suberiame smulkintas kumpelio juosteles. Šį įdarą sudedame į likusius krepšelius ir ant viršaus pripjaustome Brie sūrio riekelių.
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau sūrio krepšelių receptų rasite: Sūriu krepšelių receptai.
Buritos su vištiena
(4)
Varškės užtepėlė su lašiša
(54)